23948sdkhjf

Kværner-kontrakt for resirkulering av plattformer

Kværner er av Allseas tildelt oppdraget med å ta fra hverandre og resirkulere tre plattformdekk, tre stålunderstell og fire broer fra Valhall- og Hod-feltene, med en samlet vekt på 33 000 tonn, samt opsjoner på ytterligere 5000 tonn.

Oppdraget vil på topp gi arbeid til rundt 100 personer. Det AkerBP-opererte Valhall- og Hod-feltene har siden oppstarten i 1982 har produsert mer enn en milliarder fat oljeekvivalenter. Etter at en ny produksjons - og boligplattform kom på plass i 2013, skal noen av de gamle installasjonene på feltet fjernes. Kværner er allerede i gang med demoleringen av den gamle Valhall boligplattformen, men har nå fått ytterligere fjerningsoppdrag på feltet.

AkerBP har gitt Allseas, med Kværner som underleverandør, i oppdrag å fjerne og demolere boreplattformen og produksjonsplattformen fra Valhall-feltet, i tillegg til den ubemannede Hod-plattformen som er tilknyttet Valhall. Oppdraget inkluderer også tre stålunderstell og fire broer som går mellom plattformene. Strukturene vil bli tatt av felt av Allseas, og levert på Kværners demoleringsanlegg på Stord hvor de vil bli demontert og resirkulert. De første strukturene er ventet å ankomme i 2022. Da ankommer først boreplattformen, prosess­plattformen og et stålunderstell fra Valhall-feltet, mens Hod og de øvrige strukturene er planlagt å komme i 2025.

Metodearbeid vil påbegynnes i løpet av dette året, mens detaljert offshore kartlegging og engineeringsarbeid starter i 2021. På topp er oppdraget ventet å sysselsette rundt 100 personer i Kværner. Kværners demoleringsanlegg på Stord er spesialisert på mottak og miljømessig forsvarlig demontering og resirkulering av utrangerte olje- og gassinstallasjoner. Vår ambisjon er å resirkulere rundt 98 prosent av strukturene Kværner tar imot.

- Demolering og resirkulering er et marked i vekst og et satsingsområde for Kværner. Kværner har de siste årene vunnet en rekke prosjekter innenfor dette segmentet. Vi har investert betydelige summer i anlegg, metoder og utstyr for å minimere manuelt arbeid med høy risiko. I dette prosjektet vil vi også ta i bruk en nyutviklet automatisk kuttemaskin for rør og bjelker som vil betydelig redusere behovet manuell brenning og dermed redusere risiko for personell. Summen av alle disse tiltakene gjør at vi står enda bedre rustet til å kunne håndtere denne typen prosjekter på en trygg og forsvarlig måte, sier Magnus Kise, leder for demoleringsprosjekter i Kværner.

 

Kilde: Pressemelding fra Kværner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078