23948sdkhjf

Tråler-styrmann siktet for promille

I tillegg er styrmannen på tråleren «Kokshaysk», som gikk på grunn i Nord-Troms for noen dager siden, siktet for feilnavigering.

Det skriver Nordlys. (bak betalingsmur).

Les også: Fiskebåt kantret – åpne luker årsak

Det er også avdekket betydelige skader på båten, nærmere 20 meter med skader på tråleren etter grunnstøtingen sist torsdag. Ifølge Sjøfartsdirektoratet skal være bulker og hull i både bunkers- og ballasttanker, så det vil ta tid å reparere skadene.

I tillegg til Sjøfartsdirektoratet har en representant fra det russiske klasseselskapet (som tilsvarer Veritas) sett på skadene. Fartøyet kan nå kjøres til en reparasjonshall, men det må repareres før det er seilingsdyktig igjen. Det er det Sjøfartsdirektoratet som bestemmer.

Ifølge Troms politidistrikt er styrmannen på skipet nå siktet for feilnavigering og føring av skip i ruspåvirket tilstand. Nordlys skriver at det var forholdet på stedet gjorde at det var naturlig å ta rusmiddelprøve av føreren. Han er også avhørt av politiet, og mandag skal kapteinen om bord avhøres.

Det var torsdag morgen at den russiske tråleren «Kokshaysk» gikk på grunn ved Arnøya i Skjerv kommune i Nord-Troms. Det var et mannskap på 35 om bord, men ingen av disse ble skadet.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079