23948sdkhjf

Cflow ansetter administrerende direktør

Langevåg-selskapet Cflow, som leverer fiskehåndteringssystemer til fiskeri- og akvakulturnæringene, har ansatt Stig Bjørkedal som ny administrerende direktør. 

 

Bjørkedal kommer til Cflow fra stillingen som direktør for strategi og forretningsutvikling i Vard, en stilling han har hatt siden 2006. I denne rollen har Bjørkedal hatt overordnet ansvar for skipsbyggergruppens strategi og oppkjøpsaktiviteter, inkludert etableringen av Seaonics, som leverer dekkmaskineri, oppkjøpet av Vard Marine Inc og oppbygningen av Vards skipsverft i Vietnam. Han var også fungerende administrerende direktør i Vard Electro fra 2016 til 2019.

 

Før sine mange år i Vard, tilbrakte Bjørkedal fem år som leder for dekkmaskineri hos Rolls-Royce. Han har også hatt lederroller hos Johansen Maritime, Ulstein Brattvaag, skipsdesigneren Skipsteknisk og Farstad Shipping.

 

– Stig har utstrakt erfaring fra hele den maritime verdikjeden, fra skipsdesignere, utstyrsleverandører og skipsbyggere, herunder involvering i et stort antall fartøyer for fiskeri- og akvakulturnæringene. Han forstår nøyaktig hva skipsbyggere og rederier trenger og er den ideelle kandidaten til å videreutvikle Cflow, sier Steve Paulsen, styreleder i Cflow.

Cflow utvikler, designer og produserer komplette fiskehåndteringssystemer for fiskeri- og havbruksnæringene. Selskapets fiskehåndteringsteknologi er et av de mest brukte systemene for lasting, lossing, kjøling og transport av levende fisk. Selskapet er kjent for å utvikle innovative produkter som sikrer maksimal fiskevelferd, med tilhørende økonomiske fordeler for kundene.

– Cflow har en imponerende historie som viser at selskapet i løpet av noen få år har vokst til å bli en av verdens ledende leverandører av fiskehåndteringssystemer. Jeg er imponert over organisasjonen som har håndtert denne veksten og gleder meg veldig til å bli del av selskapet og denne raskt voksende organisasjonen som bærer preg av korte beslutningsveier og positive innstilling, sier Stig Bjørkedal, som begynner i Cflow 1. august 2020.

Bjørkedal etterfølger nåværende administrerende direktør, Arnstein Johansen. Johansen har vært administrerende direktør i Cflow siden 2010 og vil være tilgjengelig som rådgiver for Stig Bjørkedal de kommende månedene.

– Arnstein Johansen har gjort en fantastisk jobb for Cflow og bidratt til å vokse virksomheten fra 17 ansatte og 45 millioner i omsetning i 2010 til 100 ansatte og nesten 500 millioner kroner i omsetning i 2019. Siden det åpenbare neste trinnet for Cflow er ytterligere industrialisering av selskapet, og det dermed går inn i en annen vekstfase, er nå det riktige tidspunktet for å la en ny administrerende direktør overta tømmene, sier styreleder Steve Paulsen.

Cflows hovedkontor og produksjonsanlegg ligger i Langevåg utenfor Ålesund.

 

Kilde: Pressemelding fra Cflow

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109