23948sdkhjf

PG Flow Solutions tildelt kontrakt på Aker BPs Hod-prosjekt

Aker BP har på vegne av Wellhead Platform Alliance tildelt væskehåndterings- og pumpespesialisten PG Flow Solutions en kontrakt for leveranse av en rekke pumpesystemer til den vanligvis ubemannede brønnhodeplattformen på den planlagte Hod-utbyggingen i Nordsjøen.

Les også: TECO 2030 signerer intensjonsavtale for hydrogen-taubåter

Kontraktstildelingen følger en avtale mellom et bredt politisk flertall i Norge om midlertidige endringer i det norske petroleumsskattesystemet. Hod-utbyggingen i Valhall-området er Aker BPs første prosjekt som ble lansert som et direkte resultat av skatteendringene.

– Det er betryggende å se at operatørselskapene holder ord og igangsetter prosjekter som ble satt på vent som en konsekvens av de ekstraordinære negative effektene forårsaket av Covid-19-utbruddet. Nye prosjekter gjør oss, som leverandør, i stand til å kontinuerlig utvikle tilbudet vårt for å bidra til å gjøre feltutbygginger mer konkurransedyktige og i økende grad anvende denne kompetansen i andre bransjer, som havbruk, fiskeri og fornybar energi, slik vi har gjort det siste tiåret, Sier Steve Paulsen, konsernsjef i PG Flow Solutions.

Den planlagte brønnhodeplattformen som skal hete «Hod B» er det andre prosjektet i Wellhead Platform Alliance, som ble etablert av Aker BP, Kværner, ABB og Aker Solutions i 2017. Plattformalliansens første prosjekt var den suksessfulle Valhall Vestflanke-utbyggingen som inkluderte vanligvis en ubemannet brønnhodeplattform som hadde produksjonsstart i fjerde kvartal 2019.

I henhold til kontrakten skal PG Flow Solutions levere diverse pumper til plattformdekket, inkludert en trykkutjevningspumpe, ferskvannspumpe, ferskvanns-trykkpumpe, dieseloverføringspumpe og en dreneringspumpe.

Les også: Kongsberg-avtale skal sikre arbeidet mot global avskoging

PG Flow Solutions har ikke offentliggjort verdien på kontrakten, som er avhengig av myndighetsgodkjennelse av plan for utbygging og drift (PUD). Selskapet skal håndtere prosjektet ut av sitt anlegg i Sande i Vestfold.

Kontrakten er nesten identisk med pumpesystemleveransene som PG Flow Solutions gjorde i 2018 til Aker BP og Wellhead Platform Alliance sin brønnhodeplattform på Valhall Vestflanke

– Gjenbruk av eksisterende løsninger og utviklingsplaner reduserer kostnader og risiko for både leverandører og operatør. Vi er derfor veldig komfortable med arbeidsomfanget og leveringsplanen som er indikert for Hod-plattformen, sier Mark Tuinman, salgssjef energi, hos PG Flow Solutions.

Det nye Hod plattformkonseptet er så å si en kopi av plattformdesignet på Valhall Vestflanke, med minimale endringer i funksjonskrav og noen få justeringer basert på lærdom fra design-, ferdigstillelse- og overleveringsfasene på Valhall Vestflanke.

Hod-feltet ble oppdaget i 1974, mens første olje ble produsert i 1990 som en tie-back til Valhall Central Complex, og har produsert via en brønnhodeplattform frem til 2013. Hod feltutviklingsprosjektet jobber nå mot en ny utbygging av Hod-feltet, og planlegger å installere en ny normalt ubemannet plattform som vil være tilkoblet til- og fjernstyrt fra Valhall Central Complex.

Hod-feltet ligger i blokk 2/11 i den sørlige delen av den norske sektoren av Nordsjøen, omtrent 12 km sør for Valhall Central Complex, 6 km sør for Valhall Flank South-plattformen. Operatøren er Aker BP AS (90 prosent) med Pandion Energy AS som eneste lisenspartner (10 prosent).

PG Flow Solutions tilbyr egenutviklede løsninger, systemer og produkter til bedrifter innen akvakultur, maritim næring, energisektoren og landbaserte prosessindustrier. Selskapets hovedkontor og –fabrikasjonsanlegg ligger i Sande i Vestfold. Konsernets datterselskap Calder Ltd opererer utfra et tilsvarende anlegg i Worcester utenfor Birmingham i Storbritannia, mens datterselskapet Cflow Fish Handling AS operer utfra Langevåg i Ålesund. 

 

Kilde: Pressemelding fra PG Flow Solutions

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11