23948sdkhjf

Verft utsatt for dataangrep – kan bli permitterte

Flere servere for verftselskapet Vard ble kryptert under et dataangrep i pinsen.

Det melder Romsdals Budstikke, og Vards italienske eiere Fincantieri bekrefter dataangrepet over Digi.no. Angrepet skal være et såkalt kryptovirus, og skal ha skjedd andre pinsedag.

Les også: Smitten brer om seg på verftene

NTB opplyser at de har forsøkt å få en kommentar fra Vard i Norge, men har ikke lyktes. Romsdal politidistrikt bekrefter imidlertid dataangrepet.

– Det stemmer at Vard er rammet av et datainnbrudd. Men hvilken type datainnbrudd og hvilke konsekvenser dette får for selskapet, ønsker vi ikke å uttale oss om nå. Men det er en kompleks sak, og vi jobber sammen med Kripos for å løse dette på best mulig måte, sier politiinspektør Kjell Arne Hestad i politidistriktet til NTB.

Angrepet var så omfattende at selskapet skal ha sendt ut en SMS til sine ansatte om at det kan bli aktuelt med å foreta permitteringer etter dataangrepet.

Konsernet Vard har ni verft og avdelinger i til sammen 13 land. Til sammen har konsernet om lag 8300 anssatte, og konsernets hovedkontor ligger i Ålesund. Det er ikke klart om alle avdelingene er rammet av dataangrepet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11