23948sdkhjf

- Gir godt grunnlag for aktivitet

«De midlertidige endringene i skattesystemet for olje- og gassnæringen som et bredt flertall i Stortinget er enige om gir et godt grunnlag for aktivitet og sikrer arbeidsplasser».

Det skriver Norsk Olje og Gass i en melding.

Olje- og gasselskapene har store utfordringer knyttet til koronapandemien og uro i oljemarkedet. Usikkerheten ville uten tiltak nå bety at mange prosjekt ville måtte utsettes eller innstilles. Det ville igjen bety dramatisk reduksjon i aktivitet, sysselsetting og verdiskapning over hele landet. Spesielt for leverandørindustrien ville en slik situasjon innebære tap av viktige arbeidsplasser og kompetanse.

 - Vi vil berømme regjeringen og partiene på Stortinget for dialogen med næringen, og viljen til å finne løsninger. Kompromisset vil gi bedret likviditet og lønnsomhet. Dette gir grunnlag for å opprettholde aktivitet i en svært usikker tid. Selskapene har nå mulighet for å realisere prosjekter som har vært utsatt. I sum vil forslaget skape stor aktivitet i årene som kommer, sier Knut Thorvaldsen, administrerende direktør (konst) i Norsk olje og gass. 

 -   Vi har fremmet forslagene på vegne av en samlet industri og en svært bred allianse. Hensikten har vært å sikre arbeidsplasser og fremtidsrettet kompetanse. Nå skal næringen fortsette å samarbeide for å ta ansvar i en krevende tid. Spesielt er det viktig at arbeidsplasser sikres og at leverandørindustrien gis levedyktige vilkår. sier Thorvaldsen.

Et viktig element i diskusjonen har vært å bevare kompetanse og prosjekt knyttet til lavutslippsløsninger.

 - Olje- og gassnæringen har en avgjørende rolle i å realisere klimamålene, og flere av prosjektene som det nå jobbes med er knyttet til utslippsreduksjon, sier Thorvaldsen.

Ordningen skal etter planen vedtas av Stortinget 12. juni.

 

Kilde: Pressemelding fra Norsk Olje og Gass

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095