23948sdkhjf

Varsler streik i oljebransjen

Fagorganisasjon Lederne varslet streik blant sine medlemmer etter at de stemte ned forhandlingsresultatet det kom til enighet om tidligere i juni.

Det har vært en uravstemning blant Ledernes medlemmer om sokkelavtalen som ble inngått mellom organisasjonen og Norsk olje og gass tidligere i juni.

Nå har medlemmene vendt tommelen ned for resultatet av forhandlingene, og det betyr at det blir streik blant ansatte i oljebransjen.

Det skriver Lederne på sin hjemmeside.

Krevende mekling

Etter en lang og krevende mekling over tre dager kom Lederne og Norsk olje og gass frem til en forhandlingsløsning søndag 12.juni. Et enstemmig forhandlingsutvalg i Lederne besluttet at forhandlingsløsningen skulle sendes på uravstemning til berørte medlemmer.

Med en svarprosent på rett over 67 prosent har flertallet av medlemmene på sokkelavtalen valgt å benytte seg av stemmeretten sin. Medlemmene har sagt nei til meklingsresultatet og streik vil dermed bli iverksatt.

Streik fra tirsdag 5. juli

Resultatet ble oversendt Riksmekleren innen fristen kl. 12.00 torsdag 30.juni. Plassfratredelse som ble meddelt før mekling, vil gjøres gjeldende med virkning fra midnatt natt til tirsdag 5. juli.

Det gjelder totalt 74 medlemmer som omfattes av sokkeloppgjøret 2022, og som arbeider ved Equinors innretninger Gudrun, Oseberg Øst og Oseberg Sør.

  

Kilde: Lederne

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079