23948sdkhjf

Varsler streik i oljebransjen

Fagorganisasjon Lederne varslet streik blant sine medlemmer etter at de stemte ned forhandlingsresultatet det kom til enighet om tidligere i juni.

Det har vært en uravstemning blant Ledernes medlemmer om sokkelavtalen som ble inngått mellom organisasjonen og Norsk olje og gass tidligere i juni.

Nå har medlemmene vendt tommelen ned for resultatet av forhandlingene, og det betyr at det blir streik blant ansatte i oljebransjen.

Det skriver Lederne på sin hjemmeside.

Krevende mekling

Etter en lang og krevende mekling over tre dager kom Lederne og Norsk olje og gass frem til en forhandlingsløsning søndag 12.juni. Et enstemmig forhandlingsutvalg i Lederne besluttet at forhandlingsløsningen skulle sendes på uravstemning til berørte medlemmer.

Med en svarprosent på rett over 67 prosent har flertallet av medlemmene på sokkelavtalen valgt å benytte seg av stemmeretten sin. Medlemmene har sagt nei til meklingsresultatet og streik vil dermed bli iverksatt.

Streik fra tirsdag 5. juli

Resultatet ble oversendt Riksmekleren innen fristen kl. 12.00 torsdag 30.juni. Plassfratredelse som ble meddelt før mekling, vil gjøres gjeldende med virkning fra midnatt natt til tirsdag 5. juli.

Det gjelder totalt 74 medlemmer som omfattes av sokkeloppgjøret 2022, og som arbeider ved Equinors innretninger Gudrun, Oseberg Øst og Oseberg Sør.

  

Kilde: Lederne

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Reach Subsea med oppdrag i Afrika
To skadet i eksplosjon på offshorefartøy
Råstål-produksjonen på stedet hvil
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11