23948sdkhjf

Får likevel ikke støtte

Hurtigruten får likevel ikke støtte på om lag 50 millioner kroner i måneden for å sette inn fire fartøy i normal drift igjen.

Det skriver flere medier. Hurtigruten hadde et godt håp om å kunne beløpet slik de ønsket, etter et møte med samferdselsminister Knut Arild Hareide for et par uker siden, men nå skriver Samferdselsdepartementet at de likevel ikke kan gi denne støtten.

Rederiet, som har investert mye i nye ekspedisjonscruiseskip som har vært og er bygget og ferdigstilt ved norske verft og norske leverandører, ba altså om å få 50 millioner kroner ekstra i måneden i tillegg til de 856 millionene som staten bruker på innkjøp av tjenester fra Hurtigruten. Selskapet har vært hardt rammet av koronapandemien, og har satt 9 av 11 skip i ut av drift og nær 3000 ansatte har vært rammet og permittert.

Det Hurtigruten etterlyste av strakstiltak fra myndighetene var at st staten på kort sikt midlertidig kjøper mer kapasitet og kompenserer for bortfallet av billettinntekter, slik regjeringen har gjort for tog og fly. I tillegg mener selskapet på lang sikt bør Hurtigruten få tilgang til likviditetslån gjennom Statens obligasjonsfond eller en låneordning gjennom GIEK. Det er dette de nå har fått «nei» fra departementet om å få innfridd.

Departementet skriver til Hurtigruten at det allerede har strukket seg langt i forhold til de 856 millioner kronene – dette til tross for at rederiet bare har to skip i drift. Normal drift hadde vært 11 skip.

«Regjeringen ser imidlertid ikke grunnlag for å øke det allerede betydelige statlige kjøpet for å gjenoppta normal drift», heter det videre i svaret fra departementet.

Rederiet har ennå ikke kommentert avslaget fra departementet, men LO, som var med i møtet med Hareide for et par uker siden, kaller avslaget «uakseptabelt».

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08