23948sdkhjf

Trolig avvikling – 12 kan miste jobbene sine

Litt over ett år etter at Etac på Gjøvik flyttet produksjonen til Polen, får de ansatte nå meldingen om at de trolig mister jobbene sine.

Årsaken er at Etac på Gjøvik etter all sannsynlighet vil avvikle driften i løpet 2020, skriver Oppland Arbeiderblad.

Les også: 25 mister jobben

12 ansatte ved kontoret ved Mjøsbyen, risikerer å miste jobbene sine.

Etac driver med produksjon av pasientheiser og takløftere av merket Molift.

Meldingen om at «trolig» oppbud kommer bare litt over ett år etter at selskapet flyttet produksjonen av heisesystemene til Polen. Da var det 22 arbeidsplasser som ble flyttet til utlandet. Nå er det altså 12 til som kan gå tapt når Etac i løpet av 2020 etter alle solemerker må legge inn årene.

Ifølge lokalavisa, beholdt man igjen produktutvikling på Gjøvik etter at produksjonen ble flyttet til Polen.

Les også: Oppsagt frykter for nedleggelse av TechnipFMC

– Vi ønsket opprinnelig å videreføre dagens virksomhet på Gjøvik, men må erkjenne at vi undervurderte hvor krevende det ville være. Vi har over tid erfart at det er vanskelig å drive avdelingen her effektivt og økonomisk forsvarlig. Det er kostbart å ha doble funksjoner og lite rasjonelt å ha beslektet virksomhet på tre forskjellige lokasjoner i Skandinavia, sier finansdirektør Michael Wirzberger til OA.

LØFTESYSTEM: Etac/Molift er store på bæresystem for personer i tillegg til taklifter. FOTO: MOLIFT/ETAC

Han understreker overfor avisa at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse om oppbud, men at dette «trolig» kommer til å skje i løpet av året. Derfor ønsker man å være føre var, og har informert de ansatte om dette. Finansdirektøren sier videre at man ønsker å hjelpe de ansatte så godt som mulig, og at det åpnes opp for at de kan slutte før oppsigelsestiden utløper hvis avvikling blir en realitet.

Etac har sine røtter tilbake til 1980-tallet, og man startet sammen med Madshus AS produksjon av Moliftene – den første batteridrevne personløfteren i verden. Salget gikk strålende og det har det gjort hele tiden. I 2010 kjøpte det svenske selskapet Etac AB opp Molift Group, og siden den tid har bedriften blitt hetende Etac Supply Gjøvik.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078