23948sdkhjf

Hod kunne gitt 3000 arbeidsplasser

Hod-utbyggingen kunne startet i 2020 hvis regjeringens krisepakke ble bedre. Nå hevder Aker BP at 3000 arbeidsplasser står i fare langs kysten fordi de ikke kan starte Hod-utbyggingen.

Det skriver NRK.

Aker BP lover nemlig at 3000 arbeidsplasser kan bli en realitet dersom Hod-utbyggingen tar til, men selskapet har satt utbyggingen på vent som følge av koronakrisen, og fordi det mener at krisepakka fra myndighetene må bli bedre.

Aker BP mener at krisepakka for olje- og gass-bransjen som regjeringen la fram tirsdag denne uka, ikke er god nok.

– Regjeringens forslag vurderes som ikke tilstrekkelig for å realisere Hod-prosjektet, skriver pressetalsmann i Aker BP, Ole Johan Faret i en e-post til NRK.

Kværner Verdal er en av de som er hardt rammet av koronapandemien. 160 er permitter, når understellet til Johan Sverdrup-feltet skal være ferdig neste år, er det ikke nye ordrer på gang. På den annen siden lover Aker BP større aktivitet dersom Hod-utbyggingen kan settes i gang. Blant annet legges det opp til store leveranser og høy aktivitet hos Kværner Verdal allerede neste år.

Men det kan ikke Aker BP satse på før krisepakken blir bedre. Man avventer derfor med stor spenning behandlilngen i Stortinget i juni der det er mulighet for å se om skattepakken blir bedre. Hod-utbyggingen har en investeringsramme på hele fem milliarder kroner, og vil ifølge Aker BP gi om lag 3000 arbeidsplasser langs hele kysten.

SPENT: Kværner Verdal leverte dette til Valhall Flanke Vest  i fjor. Nå venter bedriften spent på å levere tilsvarende til Hod, men da må krisepakken mot olje- og gassnæringen treffe bedre. FOTO: KVÆRNER VERDAL

Håper er – dersom Stortinget vedtar endringer i skattereglene i juni – at utbyggingen kan ta til i tredje kvartal i år.

Karl-Petter Løken, konsernsjef i Kværner, er klar på at dersom de skal lykkes med å få flere bein å stå på enn kun olje og gass, må de ha hjelp til å bygge «bru» over til de nye grønne industriene over flere år.

- Det er kritisk for å opprettholde kompetansen i leverandørindustrien at det kommer nye olje og gassprosjekter på kort sikt nå, sier Løken til NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094