23948sdkhjf

Avlyst – tilbys halv pris på neste års messe

Olje- og energimessa ONS tilbyr nå påmeldte utstillere til den avlyste ONS-messa til høsten, halv pris på neste års messe.

Om lag 400 utstillere var påmeldt til ONS-messa, som var planlagt å gå i perioden 31. august til 3. september. Men koronapandemien har ført til at den må avlyses. Til sammen har utstillerne betalt 85 millioner kroner til arrangøren for å delta, men disse pengene må de se langt etter for å få tilbake.

Les også: ONS-uenigheten fortsetter

NRK melder nå at stiftelsen ONS ikke har mulighet til å betale tilbake pengene, og at de i stedet har tilbudt utstillerne halv pris på neste års messe.

– Vi skulle gjerne gitt dem refusjon i år, men det har vi dessverre ingen muligheter til. Våre kostnader har stort sett forfalt, sier Jon Are Rørtveit, visepresident og kommersiell leder i stiftelsen ONS til NRK.

Han legger til at messa ikke er forpliktet til å betale tilbake penger, fordi situasjonen er såkalt force majeure. Dette går også fram kontraktene som utstillerne får når de melder seg på. Nå må utstillerne melde tilbake om de vil godta en ordning med 50 prosent redusert pris på neste års messe innen 1. november i år.

Utstillerne som til sammen har forhåndsbetalt 85 millioner kroner, får ikke pengene sine tilbake.

Rørtveit sier at ONS taper 35 millioner kroner som følge av avlysningen, og at arrangøren er i en vanskelig situasjon. Blant annet har man måttet permittere ansatte.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078