23948sdkhjf

Jubler for «importsmitte-kompensasjon»

Regjeringen la nylig fram en kompensasjonspakke på 480 millioner kroner som skulle gå til bedrifter som er rammet av de nye strengere innreisetiltakene for utenlandske arbeidere. Ved Aibel i Haugesund takker man for pengene.

– Dette er et kjærkomment tilskudd for å bidra til å dekke opp noen av de betydelige utgiftene vi har hatt i forbindelse med smitteverntiltak i vår bedrift, sier Aibels sjef i Haugesund, Mads Andersen, til Haugesunds Avis (HA).

Aibel er en av mange industribedrifter som er rammet av de nye innreisetiltakene for utenlandske arbeidere, som er innført som et ledd i å stanse importsmitten her i landet. I tillegg har verft langs hele kysten hatt store ekstrautgifter til smitteverntiltak.

Nå legger regjeringen 480 millioner kroner på bordet til bedrifter som er rammet av de nye tiltakene for utenlandske arbeidere.

Pengene er en del av en større krisepakke som gjør at oljepengebruken øker med 17,7 milliarder kroner, melder nettavisen E24.no.

Bedriftene skal få støtte på 800-1.000 kroner pr. dag pr. ansatt for å kompensere for noen av utgiftene som de nye tiltakene medfører.

Til E24 sier Andersen hos Aibel at den største utfordringen nå er at verftet er i en periode hvor de er svært avhengig av utenlandsk arbeidskraft for å kunne ferdigstille prosjekter som pågår.

– De nye karantenereglene gir oss utfordringer. Samtidig har vi stor forståelse for at regjeringen innfører tiltak som skal begrense smitte, sier Andersen til nettstedet videre.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078