23948sdkhjf

Kongsberg-vekst på tross av korona

| Av Redaksjonen | Tips redaksjonen om en historie

Kongsberg Gruppen leverer vekst i alle forretningsområder i første kvartal. Omsetningen økte med 93 prosent og endte på 6,7 milliarder kroner sammenlignet med 3,5 milliarder i tilsvarende kvartal i fjor.

Det skriver Kongsberg Gruppen i sin rapport for første kvartal i år.

Les også: Forsvarsmateriell valgte Kongsberg for leveranse av nytt NATO Bånd IV taktisk radiolinje system

«Ordrereserven er fortsatt høy og kontantstrømmen solid, både som følge av et sterkt positivt bidrag fra driften og salget av undervannsteknologiselskapet Hydroid. Den finansielle effekten som følge av covid-19-pandemien har vært begrenset i første kvartal. Situasjonen gir imidlertid økt markedsusikkerhet fremover, særlig innenfor maritim næring», skriver selskapet i meldingen.

Nøkkeltall:

  • Ordreinngangen ble 6 812 milliarder kronder mot 3 661 milliarde i første kvartal i 2019, en økning på 3 151 milliarder kroner. Tallene for første kvartal 2019 inkluderer ikke Commercial Marine (CM). Inkludert proforma ordreinngang fra CM i første kvartal 2019 er økningen 1 178 milliarder kroner.
  • Driftsinntektene ble 6 678 milliarder kroner mot 3 462 milliarder i første kvartal i 2019, en økning på 3 216 milliarder. Inkludert for proforma driftsinntekter fra CM i første kvartal 2019 er økningen 1 345 milliarder kroner.
  • EBITDA ble 643 milliarder kroner mot 381 milliarder i første kvartal i 2019. Inkludert proforma EBITDA på minus 33 milliarder kroner fra CM var EBITDA i første kvartal 2019 348 milliarder.
  • EBITDA-marginen ble 9,6 prosent mot 11,0 prosent i første kvartal i 2019. Inkludert proforma CM i første kvartal 2019 var sammenliknbar EBITDA-margin 6,5 prosent.

- Kongsberg leverer vekst i alle forretningsområder, og ordreinngangen var god i hele konsernet. Covid-19-situasjonen utfordrer internasjonal handel og verdensøkonomien, og det gir økt markedsusikkerhet fremover, særlig innenfor maritim sektor. Vi ser samtidig generelle utfordringer knyttet til logistikk og internasjonal vareflyt. Våre viktigste prioriteringer i denne ekstraordinære situasjonen er å ivareta helse og sikkerhet for våre ansatte, levere på kundeforpliktelser og ta nødvendige grep som sikrer finansiell robusthet. Vi har i kvartalet gjennomført omfattende tiltak for å tilpasse oss situasjonen, og vi har beredskap på iverksetting av nye tiltak dersom situasjonen endrer seg, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen.

Kongsberg avsluttet 2019 med en rekordhøy ordrereserve. Dette forklarer den gode aktiviteten i første kvartal, sammen med et sterkt maritimt ettermarked.

Les også: Kongsberg tildelt leveransekontrakter verdt 800 millioner kroner

Konsernet øker omsetningen med 93 proent sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor. Inkluderer vi omsetningen for Commercial Marine i første kvartal 2019, blir år-over-år-veksten 25 prosent.

Vekst og god ordreinngang i Kongsberg Maritime

Kongsberg Maritime (KM) har vekst i alle divisjoner og driftsinntektene endte på MNOK 4 543 i første kvartal. Ordreinngangen øker og utgjorde totalt MNOK 4 813, blant annet på grunn av et godt ettermarkedet samt økt ordreinngang i områdene Integrated Solutions og Propulsion & Engines.

VEKST: Kongsberg Maritime er hardest rammet av koronapandemien i Kongsberg Gruppen, men avdelingen viser økning i første kvartal. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

Les også: Jakter på flere ansatte

Salget av det amerikanske undervannsteknologiselskapet Hydroid, Inc. til Huntington Ingalls Industries (HII) ble sluttført 26. mars 2020. Salget gir en regnskapsmessig gevinst på 1 340 milliarder kroner i kvartalet og en kontantstrøm på 3 631 milliarder før skatt.

Integrasjonen av det oppkjøpte selskapet Commercial Marine går som planlagt, og selskapet forventer å oppnå årlig kostnadsbesparelser på 500 millioner allerede i 2020, som tidligere annonsert.

Forsvarsvirksomheten øker inntektene og leverer på en solid ordrebok

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) gikk ut av 2019 med en rekordstor ordrereserve.  I første kvartal økte driftsinntektene med 42 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. Forretningsområdet har hatt høy aktivitet i kvartalet, knyttet til leveranser på tidligere inngåtte avtaler på F-35, det amerikanske kjøretøysprogrammet CROWS og luftvernsystemet NASAMS.

Les også: Kongsberg Maritime signerer første kontrakt på ny teknologi

 

VEKST 2: Også Kongsberg Aerospace & Defence viser gode resulater i første kvartal. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

- Jeg er godt fornøyd med kvartalsresultatene og hvordan vi har evnet å omstille oss og opprettholde tilnærmet normal drift i en krevende situasjon med covid-19. Med kontorer, serviceapparat og fabrikker i 40 land, har vi vært i stand til å holde kritiske globale operasjoner i gang, selv i en situasjon med omfattende reiserestriksjoner. Vi får nå bekreftet hvor viktig vår internasjonal tilstedeværelse er. Kongsberg Maritime har utstyr installert på 30.000 skip over hele verden, og store deler av servicetilbudet vårt er fortsatt operativt, blant annet ved hjelp av Kongsbergs digitale løsninger. På nåværende tidspunkt er det umulig å si hvor store konsekvensene av covid-19 vil bli, og hvor lenge situasjonen vil påvirke oss. Vi er forberedt på at det kan bli langvarig. Kongsberg Gruppen har en solid balanse, og vi er godt rustet til å takle ekstraordinære situasjoner og ivareta våre interessenter, avslutter konsernsjef Geir Håøy.

 

Kilde: Kongsberg Gruppen
Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Kleven er konkurs

Ønsker å selge livsverket sitt

Hukkelberg med nye båtmodeller

Vi tar sommerferie!

Dramatisk redningsaksjon da sjark sank

Nyhetsbrev

Norsk tankskip ble kapret

Forsvarsmateriell valgte Kongsberg for leveranse av nytt NATO Bånd IV taktisk radiolinje system

Tankskip grunnstøtte

Kobberprisen stiger, noe svekket krone midlertidig?

Måtte evakuere på grunn giftig røyk

Avjørende dag for Kleven

Dansk jernstøperi må si opp 120 ansatte

Nå kan bedrifter og organisasjoner få støtte for å ta permitterte tilbake i jobb

- Nå er det blodig alvor!

Skuffet etter møte med Kleven-eier

- Send meg et brev

Planlegger verdensledende hydrogenanlegg i Storbritannia

Kværner-kontrakt for resirkulering av plattformer

Kongsberg tildelt leveransekontrakter verdt 800 millioner kroner

Gir leverandører med gode arbeidsforhold konkurransefortrinn

Tråler-styrmann siktet for promille

- Vi trenger hjelp!

Regjeringen satser over 80 millioner på utslippsreduserende petroleumsteknologi

Aker Solutions forlenger storkontrakt

Moss–Horten-fergene blir elektriske

Vil jobbe for et nytt opplæringsfartøy

Betydelig økning i lån fra Eksportkreditt

Se alle Bedriftenes egne nyheter

RS lanserer termokameraer med enkel pek-og-klikk-funksjon

Sekskantskrue 933

How Retrofit can make your CMM state-of-the-art again

Bearing technology from ASI Automatikk.

Calling all the unsung production heroes!

LVD Phoenix fiberlaser til Nyborg AS

Alf I. Larsen AS outlet

Crestabond® - sertifisert etter brannsikringskrav.

Sommerkampanje TRUMPF PowerTools

Iglidur A250 fra ASI Automatikk

Er du klar for en spennende jobb som Key Account Manager?

Skjærende verktøy

Ydra AS har inngått avtale med Grieg Seafood

Process Engineering Norge ønsker deg en god sommer

Vil du bli SNA Europe sin nye superselger?

Komplett pumpestasjon inkludert rensing av sjøvann

Økt kapasitetskrav for stansede deler på Swegon

LVD EasyForm til Stranda Stålindustri

Nye produkter fra ASI Automatikk

Reliability and High Connectivity!

Sohome signerer rammeavtale

Ny ordre fra Q-Meieriet til Process Engineering Norge AS

Release av frekvensomformere i nytt «slim» format

Spesialtilpassede Offshore Containere & Moduler

Genlab Tørkeovner - nøyaktige og effektive

Send til en kollega

0.219