23948sdkhjf

Shell-varsler tapte i retten

- Men jeg fikk en moralsk oppreisning, sier Shell-varsler Runar Kjørsvik.

Han var hovedverneombud på gassanlegget Nyhamna ved Molde, og varslet om trakassering, mobbing og fryktkultur på arbeidsplassen. Få måneder etter at han varslet om dette ble han sagt opp. Dette skjedde i mai 2015.

Etter mye fram og tilbake, gikk Kørsvik til sak mot Shell, og den er nå ferdig. Der tapte varsleren, men han mener selv ifølge NRK at det var en god dom, og at han fikk en moralsk oppreisning.

- Jeg ble trodd på i retten at det finnes bevis for at jeg ble påført sykdom som følge av oppsigelsen, sier han til NRK.

Han har ikke vurdert om han skal anke dommen eller ikke.

Du kan lese mer om bakgrunnen for saken som metalsupply omtalte tidligere her.

Etter at han ble sagt opp hos Shell ble det inngått et forlik mellom de to partene, og Kjørsvik fikk to millioner kroner. I avtalen gikk det tydelig fram at partene ikke skulle kreve mer av hverandre. Men Kjørsvik mener at han ble presset til å inngå forliket.

Senere har Kjørsvik slitt med helsa, og han mener at oppsigelsen var en årsak til dette. Varsleren mener at kompensasjonen ikke er god nok med tanke på de senskadene han har fått. Derfor gikk han til sak mot Shell.

PÅ STEDET: Shell-varsler Runar Kjørsvik ved gassanlegget Nyhamna, der han var hovedverneombud. FOTO: FRA RUNAR KJØRSVIK FACEBOOK-SIDE

NRK skriver at legen til Kjørsvik mener han har utviklet posttraumatisk stress-syndrom for det han er blitt utsatt for fra Shell. «Retten er på bakgrunn i bevisførsel ikke i tvil om at Kjørsvik ble utsatt for omfattende psykiske krenkeler fra Shell slik at han utviklet stressyndromet», står i dommen.

Men Romsdal tingrett mener at forliksavtalen ikke fratredes, og dermed blir Shell frifunnet fra å betale Kjørsvik erstatning.

Shell uttaler til statskanalen at de er uenig i at Shell skal ha påført ham stressyndromet, men at de er fornøyd med at retten ga de medhold i deres fokus, nemlig forliksinngåelsen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078