23948sdkhjf

Varsler møter Shell i retten

Han varslet om giftige gasser ved Shells landanlegg på Nyhamna i Møre og Romsdal. Så ble han sparket. Nå møter han i rettssalen mot oljegiganten.

Rune Kjørsvik er mannen som varslet om det han mente at hans kolleger ble eksponert for benzen, som er kreftfremkallende. I tillegg varslet han også om at ansatte ikke ble involvert i en omorganisering som fant sted på anlegget. Kjørsvik hevdet vernetjenesten ble motarbeidet.

Han mener selv å ha blitt mobbet og trakassert av sin arbeidsgiver Norske Shell etter varslene. Han fikk sparken. Mandag til uka starter rettssaken i Molde, skriver NRK.

Da han varslet var han hovedverneombud på Nyhamna, og fra varselet ble fremsatt til han fikk sparken noen måneder senere, ble han ifølge seg selv så dårlig behandlet at han fikk en posttraumatisk stresslidelse som førte til at han ble 100 prosent ufør. Ifølge Kjørsvik advokat skal han ha blitt utskjelt av ledere ved anlegget.

Advokaten opplyser til NRK at Kjørsvik krever erstatning for tidligere og framtidige inntektstap, i tillegg til å kreve oppreisning. Et annet viktig punkt er å få belyst en faktaundersøkelse som Norske Shell satte i gang etter at han varslet.

Denne undersøkelsen skulle sette søkelys på om verneombudet var blitt mobbet og trakassert, men ifølge Kjørsviks advokat kom den i stedet til å dreie seg om Rune Kjørsvik selv.

I 2015 inngikk Kjørsvik og Norske Shell et forlik, der han «fikk med seg» to årslønner. Men det var ifølge Kjørsviks advokat før han fikk langtidsvirkningene av det han hadde vært gjennom.

Norske Shell avviser kritikken fra det tidligere verneombudet, og mener forliket for fem år siden setter en stopper for videre behandling av saken. Shell avviser at avtalen var urimelig og at Kjørsvik ikke har krav på erstatning uansett.

  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094