23948sdkhjf

Hurtigruten får ikke ikke krisehjelp

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten mener at Statens Obligasjonsfond ikke treffer riktig nok for å kunne gi hjelp under koronakisen.

Hurtigruten ble hardt rammet av koronakrisen, og stanset alle seilinger nesten over natta da de strenge tiltakene ble satt i verk i mars. Til E24 sier nå konsernsjef Daniel Skjeldam at Statens Obligasjonsfond (SOF) som skal hjelpe til under koronakrisen, ikke treffer godt nok, fordi fondet vurderer kredittscoren under koronakrisen, og ikke før.

E24 skriver at Hurtigruten, som har permittert 3000 ansatte og satt 14 av 16 skip ut av trafikk, er så hardt rammet av krisen at staten ikke vil gi dem koronastøtte.

– Hjelpeordningen er laget for å hjelpe coronarammede bedrifter. Men nå får vi ikke hjelp – fordi vi er rammet av coronakrisen. Det ser flott ut på papiret, men det funker ikke i praksis, sier Skjeldam til E24.

Regjeringen har gitt Statens obligasjonsfond (SOF) en ramme på 50 milliarder kroner for å gi lånegarantier til store selskaper rammet av coronakrisen. De største selskapene låner penger i obligasjonsmarkedet, og trenger under krisen en statlig garanti for å ta opp lån til å dekke utgifter, skriver nettstedet videre.

Billetter for mer enn 700 millioner kroner er blitt kansellert for Hurtigruten. Selskapet har derfor fått nedgradert kredittscoren, noe som gjør at SOF ikke vil gi dem krisehjelp under kriseordningen.

– Statens Obligasjonsfond er overhodet ikke instruert til å bistå oss. Hos fondet får vi døra i trynet, fordi vi er rammet av corona, sier Skjeldam til E24.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Stortinget sier ja til Aker BPs store utbyggingsprosjekter
SE VIDEO: Flyvende bil til himmelen i ny visjon for urban mobilitet
Kongsberg Maritime vinner Nor-Shippings 2023 Next Generation Ship Award
Skal behandle 600 kvm med stål
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172