23948sdkhjf

Kongsberg vil hjelpe sine underleverandører

Kongsberg Defence and Aerospace (KDA) vil hjelpe sine 2000 underleverandører med å overleve koronakrisen.

KDA har ifølge Laagendalsposten (bak betalingsmur) fått signaler fra regjeringen om tilleggsfinansiering ved spesielle tiltak. Tirsdag hadde forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og ledelsen i Forsvarsdepartementet et digitalt møte med den norske forsvarsindustrien – inklusiv KDA.

Her kom det ifølge Laagendalsposten fram hvordan denne industrien kunne hjelpe til i koronakrisen, og hva slags tiltak som kunne settes inn.

KDAs direktør, Eirik Lie, deltok også på møtet, og han sier til lokalavisa at det kan åpnes for tilleggsfinansiering fra regjeringen.

– Vi i Kongsberg Gruppen har over 2.000 underleverandører, som ligger både lokalt, i Kongsberg og Notodden, og ellers rundt i landet. Mange av disse underleverandørene sliter, og kommer til å slite enda mer utover året. Omfattende og konkrete motkonjunkturtiltak kan redde mange arbeidsplasser, sier direktøren til Laagendalsposten.

Lie trekker fram "Vanguard", som skal bli forsvarets nye multirollesip. Han mener at byggingen av dette skipet kan forseres, og at norske bedrifter kan produsere skipet. Han fremmet også en rekke andre tiltak for forsvarsministern.

Lie opplyser til lokalavisa på Kongsberg at Kongsberg Defence & Aerospace ved inngangen til 2020 hadde en ordrereserve på 20 milliarder krone. Han sier at selskapet har god økonomi nå, men innrømmer at det råder usikkerhet for framtiden – alt etter hvor lenge koronasituasjonen vil prege samfunnet og verden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078