23948sdkhjf

Oljeselskap har startet nedbemanning

Først konsulentene, så de fast ansatte. Slik foregår nedbemanningsprosessene i Aker BP. Flere 100 kan miste jobben i oljeselskapet.

Aker BP er dermed det første store oljeselskapet, som har startet nedbemanningsprosessen som følge av koronakrisen, skriver E24.

Pressekontakt Ole-Johan Faret uttaler til nettstedet at avtalen med om lag 250 konsulenter er opphørt, og at 350 andre konsulenter også står i fare for å miste kontraktene sine med Aker BP.

-Men vi vil alltid trenge noen konsulenter som har spesiell kompetanse eller for å ha en viss fleksibilitet. Den betydelige reduksjonen i aktivitetsnivå medfører at det trolig også blir reduksjon i fast ansatte, sier Faret.

Selv om Aker BP ikke har lansert noe tall, er det trolig flere 100 hundre stillinger som skal kuttes. E24 skriver at før nedbemanningsprosessen tok til, hadde Aker BP om lag 1700 fast ansatte, og 600 konsulenter var innleide.

Pressekontakten forklarer til nettstedet at man nå går gjennom behovene i en framtidig tøff oljebransje som følge av oljeprisfall og koronakrise. Endringsprosessene foregår i nært samarbeid med de tillitsvalgte og organisasjonene. Blant annet synes det som klart at det blir reduksjon både i antall kontraktører og fast ansatte.

Arbeidstakerorganisasjonen Safe i oljeselskapet har gitt sine klare signaler om at innleide og kontrakter må gå før fast ansatte. Representant for Safe sier at de er i god dialog med bedriften, og understreker betydningen av at kontraktører ikke bør ha ansvar for samfunnskritiske oppgaver i Aker BP. Klubblederen har et godt håp om at nedbemanningen kan løses ved hjelp av frivillige og tradisjonelle løsninger som pakker og tidligpensjon.

Fra Aker BPs side vil sikkerhet forbli den viktigste prioriteten framover.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063