23948sdkhjf

Fregatt blir ikke erstattet

Fregatten KNM «Helge Ingstad» blir ikke erstattet.

Det går fram av en pressemelding fra Forsvarsdepartementet fredag. I stedet ønsker regjeringen å erstatte «evnen som fregatten utgjorde», og at dette skal skje gjennom hjelp av ny fartøystruktur.

«Det er i dag ikke mulig å anskaffe en ny fregatt lik dem vi har. Å drifte to forskjellige fregattklasser samtidig er svært ressurskrevende», skriver Forsvarsdepartementet i meldingen.

- Vi skal erstatte den evnen som KNM Helge Ingstad utgjorde. Vi skal også erstatte andre fartøyer som etter hvert skal fases ut. Vi skal også erstatte andre fartøy som etter hvert skal fases ut. Det betyr at vi må ha et helhetlig blikk på hvordan en ny struktur skal se ut, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

For å opprettholde den operative evnen som KNM Helge Ingstad representerte, vil regjeringen blant annet gjenskaffe tapte våpen- og reservedelsbeholdninger. Et annet viktig tiltak har vært å styrke bemanningen på de resterende overflatefartøyene i Marinen og videreføre korvettene av Skjold-klassen frem mot 2030.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142