23948sdkhjf

- Salget av desinfeksjonsroboter har tatt helt av

Det er det danske firmaet Blue Ocean Robotics som melder dette. Salgsøkningen av desinfeksjonsrobotene som selskapet har utviklet, har økt med 1200 prosent.

Årsak: Korona-krisen.

- Salget er gått helt amokk, sier Claus Risager hos Blue Ocean Robotics. Selskapet har ifølge metal-supply.dk utviklet en UVD-robot, som desinfiserer og dreper både virus og bakterier ved hjelp av ultrafiolett lys.

- Vi forventet en firedobling av salget i år, men det skal vi nok gange med tre. Vi snakker nok om en 12-dobling av salget. Vi står midt i noe, som vi aldri har sett før, sier han.

- Her om dagen fikk vi en telefon fra et sykehus i Brasil. De bestilte uten videre 10 roboter med en gang, og de vil gjerne ha et kontonummer, der de kunne sette innpengene, forteller Risager videre. Robotene blir nå satt på et fly og fløyet til Brasil.

Nå er det ikke bare sykehus som vil ha desinfeksjonsrobotene. Med korona-smitten er bevisstheten om bakterier og virus økt i mange bransjer.

- Vi har blandt annet fått henvendelse fra en stor ingeniørtung virksomhet i Tyskland, som har kjøpt roboten. De ville gjerne høre, om roboten kunne kjøre inne i deres kontorlandskap og desinfissre fladene i løpet av natten. Det kan den godt, smiler Risager.

Han nevner også interessenter fra innkjøpssentra, store butikker, fenglser og flyplasser.

- Klarer dere å produsere så mange roboter?

- Ja, produksjonen klarer det. Vi har ansatt veldig  mange nye i produksjonen. Mange av våre underleverandører har gode lagerbeholdninger, så vi kan lett få våre komponenter til robotene. Vi merker at Kina er kommet opp på rett kjøl igjen leveringsmessig. I Europa har vi noen utfordringer når det gjelder frakt av komponenter, sier Claus Risager.

Blue Ocean Robotics har utviklet desinfeksjonsroboten i samabeid med Odense Universitetshospital. Formålet har vært å fjerne virus og bakterier fra operasjonsstuer og andre kritiske rom på sykehus, slik at pasienrtene ikke blir smittet under sykehusoppholdet. .

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11