23948sdkhjf

Omstridt kabel får ikke konsesjon nå

Den svært omstridte NorthConnect-kabelens framtid er fortsatt uviss. Energiminister Tina Bru (H) sier at de må avvente en konklusjon.

Det går fram av en pressemelding fra olje- og energidepartementet. Bru skriver at endringer i kraftsystemene i Norge og Europa gjør det vanskelig for regjeringen å si enten ja eller nei til kraftkabelen.

– Dette er verken et ja eller nei til konsesjonssøknaden, fordi vi ikke har tilstrekkelig grunnlag til å fatte en slik beslutning nå, skriver olje- og energiminister Tina Bru (H) pressemeldingen.

«Først må det høstes erfaringer fra virkningene på kraftsystemet av de to kablene som er under bygging», skriver departementet videre.

– Det norske og nordiske kraftsystemet gjennomgår nå store endringer, og endringene skjer raskt. I tiden fremover skal blant annet de to nye kablene til Tyskland og Storbritannia settes i drift. Olje- og energidepartementet har kommet til at det ikke foreligger tilstrekkelig grunnlag for å kunne avgjøre konsesjonssøknadene fra NorthConnect slik energiloven krever, uttaler olje- og energiministeren i meldingen.

Bru understreker at hun mener det er bra med kraftutveksling med landene rundt oss.

– Det bidrar til verdiskaping og arbeidsplasser i Norge. I dette bildet er NorthConnect et interessant prosjekt, skriver Bru.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094