23948sdkhjf

Norskbygde «Nexans Aurora» reparerte kabel i Middelhavet

Den franske kabelprodusenten Nexans har jobbet med Enemalta, en Malta-basert leverandør av energitjenester, for å fullføre reparasjonsarbeidene for den undersjøiske sammenkoplingskabelen mellom Malta og Italia. Kabelen ble skadet i en storm av et fartøyanker i mars.

I løpet av de siste tre ukene gjennomførte Enemaltas ingeniører og teknikere, sammen med Nexan' tekniske team, reparasjonsarbeid til sjøs.

Ifølge Ian Spiteri, en av Enemaltas ingeniører, ble en robot brukt til å kutte ut over en 1,5 km skadet kabel.

Norskbygget kabelfartøy

Etterpå ble støpejernsskallene, som beskytter kabelen, fjernet og den skadede delen ble erstattet av en ny kabel, som ble lagret på Delimara kraftstasjon og lastet i oktober på det det delvis norskbygde kabelleggingsfartøyet «Nexans Aurora». Skipet ble ferdigstilt hos Ulstein.

Enemalta fremhevet at den hadde åpnet en rettssak for erstatning mot eierne av «Chem P», fartøyet som forårsaket skaden på den undersjøisk sammenkoblingskabelen, ettersom reparasjonene alene kostet rundt € 25 millioner (rundt 26 millioner dollar).

Videre forklarte Alistair Camilleri, distribusjons- og prosjekter divisjonssjef i Enemalta, at den Malta-baserte aktøren “umiddelbart begynte å forberede” for å utføre de nødvendige reparasjonsarbeidene etter at hendelsen fant sted.

Nødvendige reparasjonsarbeider

I tråd med dette påpekte Carl Hofsli, Nexans prosjektleder, som hadde tilsyn med disse forholdene, at Enemalta var i stand til å utføre de nødvendige reparasjonsarbeidene og testing på "en rettidig måte", og sikre at sammenkoblingen kan skje så snart som snart som teknisk mulig, takket være teknologi og firmaets erfaring.

 

Fullføring av reparasjonsverk for interconnector; Kilde: Enemalta

Ettersom den 98 kilometer lange sammenkoblingskabelen kobler Malta til det europeiske elektrisitetsnettet på Sicilia, skisserte Enemalta at strømmen fra sammenkoblingen danner rundt 20 prosent av elektrisitetsenergiblandingen i Malta. Under reparasjonsarbeidene ble dette slått av, og forsyningen ble levert av lokale kilder, inkludert Enemaltas fabrikker som brukes i slike situasjoner.

 Reservekabel

I tillegg bestilte firmaet over en kilometer med reserveforbindelseskabel, for å holdes i lagring i tilfelle skader eller feil som kreves når en slik hendelse dukker opp.

I mellomtiden nærmet den foreløpige Marine Route-undersøkelsen for den andre kabelforbindelsen på Malta-Sicilia seg i slutten av oktober 2022, som rapportert av prosjektutvikleren, Interconnect Malta. Dette er en del av den maltesiske regjeringens fremtidige energistrategi for å oppfylle 2030-klima- og energimålene og de langsiktige dekarboniseringsmålene.

I et innlegg på sosiale medier bekreftet Nexans også at reparasjonsarbeidene på den undersjøiske sammenkoblingskabelen mellom Malta og Italia er ferdigstilt.

 Undersjøisk kabel mellom Irland og Frankrike

Når det gjelder Nexans nylige aktiviteter, er det verdt å merke seg at det franske firmaet sikret seg i slutten av november 2022 en avtale for Celtic Interconnector Project, en undersjøisk kobling som vil tillate utveksling av strøm mellom Irland og Frankrike.

Kilde: offshore-energy.biz

Kilde: Offshore-Energy.biz

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fra Alcoa Lista til Eramet Kvinesdal
Mange vil være med å bygge verdens første skipstunnel
TechnipFMC tildeles kontrakt for utbyggingen av tre felt på Utsirahøyden
Sveiseverksted konkurs etter 17 år
«Helge Ingstad»s skipssjef: - Alt sammen var mitt ansvar
19 ved Ekornes-fabrikk mister jobbene sine
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125