23948sdkhjf

Støtter lokalsamfunnet med 10 millioner kroner

Kværner har besluttet å gi fem millioner kroner hver til av de kommunale helsemyndighetene i Stord og Verdal. Midlene skal brukes til å hindre spredning av koronaviruset.

I tillegg har Kværners konsernsjef Karl-Petter Løken foreslått at hans årlige grunnlønn reduseres med 10 prosent. Dette gjøres som ett av flere ekstra tiltak for å styrke selskapets økonomiske plattform gjennom korona-perioden.

Dette skriver Kværner i en pressemelding som selskapet har sendt ut i forbindelse med hvordan selskapet håndterer koronakrisen.

I meldingen skriver Kværner at de følger covid-19 virus-utviklingen med dyp bekymring og med full oppmerksomhet på bruk av alle nødvendige tiltak for å beskytte livet og helsa til sine ansatte, forretningspartnere og samfunnet rundt seg. Samtidig iverksetter selskapet forholdsregler for å sikre minst mulig negativ påvirkning på sine pågående prosjekter og fremtidige forretningsmuligheter.

Kværner har besluttet å donere fem millioner kroner til hver av de kommunale helsemyndighetene i Stord og Verdal. De totalt 10 millioner kronene vil bidra til å støtte de respektive instansene i å redusere spredning av korona-viruset. Selskapet har også donert verneutstyr, inkludert beskyttende ansiktsmasker og vernedrakter, til de lokale helsemyndighetene. I tillegg har Kværner demobilisert innleid personell i leir på verftene i Stord og Verdal, og alt kontorpersonell benytter hjemmekontorløsninger der hvor det er mulig. Når færre mennesker møtes fysisk på kontorer og verft, reduserer dette risikoen for spredning av virus.

KUTTER LØNNA: Konsernsjef Karl-Petter Løken har bedt om å få kuttet lønna med 10 prosent under koronakrisen. FOTO. KVÆRNER

«Kværner har en robust finansiell plattform, og derfor et godt grunnlag for å håndtere dagens globale situasjon med minst mulig forstyrrelser på vår virksomhet. Med den raske eskaleringen av virussituasjonen, er det nå viktig å opprettholde selskapets finansielle robusthet», skriver selskapet videre.

Videre har konsernsjef Karl-Petter Løken foreslått at hans årlige grunnlønn reduseres med 10 prosent. Dette gjøres som et ekstra tiltak for å styrke selskapets økonomiske plattform gjennom korona-perioden. Styrets medlemmer støtter dette forslaget som vil bli iverksatt umiddelbart.

Kværners styre, i full enighet med Kværners administrasjon, anmoder aksjonærene i Kværner ASA om å ikke godkjenne det tidligere forslaget om utbytte på kr 0,50 per aksje. Godtar generalforsamlingen 24. mars 2020 dette forslaget, vil det ikke bli utdelt noe utbytte nå. Dette vil styrke Kværners evne til å håndtere situasjonen og å kunne levere fremtidige resultater og skape verdier til aksjonærene.

Basert på de samme prinsippene har valgkomiteen endret sitt forslag til generalforsamlingen, og foreslår nå ingen økning i kompensasjonen til styrets medlemmer.

Begge disse tiltakene foreslås for å ivareta finansiell robusthet og å opprettholde selskapets fleksibilitet, støttes av hovedaksjonær Aker Kværner Holding og dets to eiere, Aker ASA og den norske stat.

«Kværner er anerkjent av interessenter som ledende innen gjennomføring av energiprosjekter, og selskapet realiserer verdier for kunder og samfunn. Vi er bevist på vårt ansvar i samspillet med omgivelsene rundt virksomheten, og for å redusere risikoen for å spre viruset har bedriften iverksatt omfattende tiltak for å beskytte liv og helse», skriver selskapet videre i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding fra Kværner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078