23948sdkhjf

Rederier må permittere

Ferjeselskapene er hardt rammet av koronaviruset. Nå varsles ytterligere permitteringer.

Color Line varsler permitteringer av nærmere 2000 ansatte, mens Hurtigruten må permittere ytterligere 225. Før helgen måtte Hurtigruten permittere 125 ansatte.

- Samfunnet står overfor en ekstraordinær situasjon, og Color Line tar fortløpende beslutninger som sikrer etterlevelse av de pålegg og instrukser som myndighetene nasjonalt og internasjonalt iverksetter for å hindre fortsatt spredning av coronaviruset. De tiltakene Color Line har implementert har fått omfattende konsekvenser for selskapets virksomhet, sier konsernsjef Trond Kleivdal i en pressemelding

Color Line har innstilt den ordinære passasjertrafikken, men opprettholder cargo-tilbudet i tråd med unntakene i innreise- og karantenereglene i Norden og Tyskland. Dette for å sikre den viktige vareflyten til og fra Norge. Cargo-virksomheten opprettholder deler av driften ved at ro-ro skipet M/S Color Carrier vil betjene ruten mellom Oslo og Kiel med gods på vanlig måte, samt at SuperSpeed 2 vil gå i sin ordinære rute med godstrafikk mellom Larvik og Hirtshals.

Stortinget kunngjorde i dag regjeringens første fase av en økonomisk krisepakke for å trygge norsk næringsliv og sikre selskapers drift, samt ansattes lønn og rettigheter. Personer som blir permittert er sikret full lønn med inntil 6 G i minimum 20 dager fra permittering.

Med unntak av deler av cargo-virksomheten, blir i realiteten alle inntekter borte som følge av innstilte skip.

- Derfor ser Color Line seg dessverre nødt til å permittere, sier konsernsjef Trond Kleivdal, som legger til at det er etablert en god og konstruktiv dialog med relevante fagforeninger for ansatte på sjø og i virksomheten på land. Dette for å sikre en ryddig prosess både nasjonalt og internasjonalt for alle selskapets ansatte som blir rammet av den reduserte aktiviteten i rederiet.

Permitteringene er besluttet som et midlertidig tiltak og gjelder for i underkant av 2 000 ansatte. De ansatte beholder alle sine forsikringer og de permitterte er fortsatt ansatt i Color Line.

- Permitteringene vil kunne bli opphevet på kort varsel, fordi vi skal sikre at selskapet er klar til å skyte fart når myndighetene igjen tillater passasjertrafikk mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

I en annen pressemelding fra Hurtigruten går det fram at selskapet nå vil permittere ytterligere 225 ansatte – i tillegg til de 120 som fikk varsel før sist helg. Det betyr at totalt 345 ansatte i selskapet har mottatt permitteringsvarsel.

YTTERLIGERE PERMITTERINGER: Ytterligere 225 ansatte ved Hurtigruten vil bli permittert, varsler selskapet. FOTO: HURTIGRUTEN

I en melding fra Hurtigruten går det fram at om lag 100 av de permitterte jobbene vil finne sted i selskapets landsbaserte virksomhet på Svalbard, mens resten – totalt 125 ansatte -vil bli permittert ved selskapets lokaliteter i Norge og resten av verden, ifølge meldingen.

– Tiltak må nå konkretiseres og målrettes slik at selskaper i reiselivsnæringen kan sikre likviditeten fremover, ikke bare på kort sikt. Ellers vil vi se ugjenopprettelig skade og konkurser som kunne vært unngått, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i meldingen.

Kilde: Pressemelding fra Color Line

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094