23948sdkhjf

Oppdrettsansatte i virus-karantene

En tur til skiskyting-VM i nord-italienske Anterselva fikk ikke de følgende som Kvarøy Fiskeoppdrett hadde regnet med. Nå sitter seks ansatte i virus-karantene.

Det skriver IntraFish.

Nord-Italia er som kjent ett av de hardest rammede områdene når det gjelder korona-virus. Og flere nordmenn som har vært på ferie i området, er blitt smittet med korona-viruset, og mange er satt i karantene. Blant dem finner vi seks ansatte ved Kvarøy Fiskeoppdrett, som var på firmatur til skityting-VM i Anterselva for et par uker siden. De sitter nå i karantene, men ingen av dem synes å være smittet av viruset. Karante-tiden skaper bry for selskapet, som må hyre inn vikarer for å få driften til å gå rundt, melder IntraFish.

Den daglige lederen i det familieide fiskeoppdrettsselskapet på Lurøy synes det er frustrerende at det tar så lang tid å få endelig svar på prøver. De ble tatt i forrige uke, og foreløpige svar kom mandag denne uka. De var alle negative, men Folkehelseinstituttet må verifisere prøvene. Derfor sitter fortsatt seks ansatte i karantene.

Til sammen var det 40 personer fra Kvarøy Fiskeoppdrett som var på tur. 25 var ansatte, resten ledsagere. Etter at de kom hjem fra Nord-Italia var det en del av deltakerne som fikk hoste og feber, og de kontaktet lege. Kommuneoverlegen i Lurøy hadde ikke noe annet valg enn å sette 10 av dem karantene hjemme, selv om det også kunne være vanlig influensa de hadde pådratt seg.

KARANTENE: De som nå sitter i karantene fra Kvarøy Fiskeoppdrett, hadde vært på skiskyting-VM i nord-italienske Anterselva. FOTO: BIATHLON ANTHOLZ

- Vi har hentet inn vikarer mens 14 av oss sitter i karantene. Folk som jobber med administrasjon, kan jo jobbe hjemmefra, sier den daglige lederen til IntraFish, som skriver at konsernet produserer årlig produserer laks for mer enn en halv milliard kroner.

Den daglige lederen sier at de ansatte tar situasjonen godt, men at det er en del som har hetset de ansatte fordi de var på tur i et som betegnet som risikoområde for koronaviruset. Dette liker han dårlig.

Mandag kveld skrev kommunlegen på sin Lurøys kommunes hjemmeside at de isolerte må være i karantene inntil kommunelegen får endelig svar på de 10 prøvene. Han skriver videre at det «selvfølgelig er bra for de involverte å vite prøvene foreløpig er negative».

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093