23948sdkhjf

Spesialtilpasset hurtigbåt levert oppdrettsselskap

Denne gangen er det Kvarøy Oppdrettsservice AS som tar levering av sin nye FF35Z MK2 fra verftet på Aukra.

Båten er Brödr. Hukkelbergs bygg nummer 198 og har fått navnet «VIKINGEN».

Spesialtilpasset «VIKINGEN» går rett inn i rollen som spesialfartøy for ROV inspeksjoner, men skal også benyttes til andre typer oppdrag for Kvarøy sine kunder på Helgelandskysten.

- Vi har hatt nært samarbeid med Hukkelberg både under planleggingen og gjennom byggefasen, og får nå et verktøy som er skreddersydd de behov vi har. Båten er både rask og innholdsrik, og gjør oss enda bedre rustet til å yte førsteklasses service til våre kunder. Vi har merket stor interesse for den nye båten i markedet, og «VIKINGEN» går rett ut på oppdrag etter levering, sier daglig leder i Kvarøy Oppdrettservice AS, Per Arne Grindskar.

Kraftig

Med en toppfart på rundt 40 knop får «VIKINGEN» en stor aksjonsradius og kan respondere hurtig når situasjonen krever det. Båten er utstyrt med toalett, pantryfasiliteter og hvilebenker, og er beregnet for et mannskap på to personer. BlueArrow manøvreringssystem fra Hamilton gjør båten svært enkel å manøvrere, og alt av utrustning og konstruksjonsdetaljer er tilpasset sikker og effektiv gjennomføring av arbeidsoppgavene om bord.

Godt mottatt

- Markedet har respondert svært godt på Flying Fish Z-serien, og det er mye interesse rundt disse båtene. FF35Z MK2 er per dato den nest største modellen i serien av Flying Fish Z - hurtiggående arbeidsbåter, som strekker seg fra 8 til 12 meter. Hovedtanken bak disse båtene er at designet skal være modulært bygget for allsidig bruk, og åpner for flere valgmuligheter både med tanke på fremdriftsmaskineri og utrustning ellers. Ved å ha et slikt byggesett, er vi også i stand til å tilpasse hvert enkelt fartøy til en rekke ulike bruksområder, helt fra dykkeroperasjoner og ROV-inspeksjoner til rednings- og patruljetjeneste, sier Øyvind Sommer Hukkelberg.

Vises frem

Om alt går etter planen vil «VIKINGEN» bli å se nede på Skansen i Trondheim under årets Aqua Nor messe.

– Vi krysser fingrene for at messen vil bli gjennomført som planlagt, og at vi får mulighet til å vise frem denne båten til markedet, sier salgsleder i Hukkelberg Boats, Thomas Breivik.

Kilde: Pressemelding fra Brødrene Hukkelberg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11