23948sdkhjf

Nesvik får karantenetid og 700.000 kr i etterlønn

Tidligere fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik fra FrP må i karantene, og må dermed vente til juli før han starter hos Sølvtrans.

Det viser et vedtak i Karantenenemnda, som har behandlet Nesviks søknad etter å ha meldt at han hadde fått jobb hos sin gamle arbeidsgiver Sølvtrans. Nesvik var en av flere statsråder som måtte gå av da FrP trakk seg ut av regjeringen i januar. Nesvik er også en av FrP-erne som har meldt inn etterlønnskrav og fått 700.000 kroner i etterlønn.

I vedtaket fra Karantenenemnda heter det blant annet at «nemnda har fattet vedtak om du ilegges karantene i seks måneder i forbindelse med overgangen fra embetet som fiskeri- og sjømatminister i Nærings- og fiskeridepartementet til stillingen som kommunikasjonsansvarlig og samfunnskontakt i brønnbåtselskapet Sølvtrans».

Videre går det fram at karantenetiden regnes fra da Nesvik gikk fra embetet 24. januar til 24. juli.

Det var iLaks som først omtalte saken.

Karanteneforbudet innebærer at Nesvik ikke ta oppdrag eller delta i forhandlinger, møter, seminar eller kurs i regi av ny arbeidsgiver.

Nesvik skriver på sin Facebook-profil at han forholder seg til nemndas vedtak, og at han nå har flyttet fra Oslo til Ålesund, hvor Sølvtrans har sitt hovedsete.

Her kan du lese hele begrunnelsen fra Karantenenemnda.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094