23948sdkhjf

Stein Lier-Hansen måtte avstå seks måneders etterlønn

Og det som følge av bråket rundt representasjonsvirksomheten hans.

I en pressemelding fra Norsk Industri går det fram at den tidligere lederen for organisasjonen har måttet avstå fra seks måneders etterlønn.

Bakgrunnen skyldes den tidligere lederen i Norsk Industri omfattende representasjonsvirksomhet, som ikke er i tråd med organisasjonens praksis.

Ble avviklet

Da mediene begynte å omtale den utstrakte bruken av helikopter og hytte på Hardangervidda, begynte Norsk Industri igjen å undersøke saken. Organisasjons styre fikk kjennskap til Lier-Hansens utstrakte og uakseptable representasjonsvirksomhet høsten 2023. Da ble alle aktiviteter avsluttet, samtidig som fullmakter og internt regelverk ble strammet inn.

Styret ba samtidig PwC undersøke forholdene nærmere. Disse undersøkelsene avdekket uakseptabel praksis, men ingen forhold som tydet på at noe ulovlig hadde skjedd.

Illojalitet

Stein Lier-Hansen sluttet i stilingen. Som ledd i dette måtte han avstå fra seks måneder etterlønn som var avtalt i ansettelsesavtalen. Bakgrunnen for dette var det styret oppfattet som illojalitet og uakseptabel pengebruk fra Lier-Hansens side knyttet til det styret var kjent med den gang.

«Med dette anså styret forholdene som forsvarlig håndtert og man antok at videre undersøkelser ikke ville avdekke vesentlige andre forhold. Det var ingen indikasjoner på ulovligheter. Stein Lier-Hansen hadde sluttet. Norsk Industri hadde avsluttet den uakseptable representasjonsvirksomheten, og strammet inn fullmakter og regelverk for fremtiden», heter det i pressemeldingen.

Overlevert Økokrim

Medieomtalen i februar og Norsk Industris oppfordring om tips har imidlertid avdekket forhold av en helt annen karakter som ikke var kjent da sluttavtalen ble signert og som nå sammen med rapporten fra i fjor høst har blitt overlevert Økokrim til vurdering.

 

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079