23948sdkhjf

Flytter produksjonen utenlands – flere mister jobben

De ansatte ved Aker Solutions på Tranby i Lier fikk mandag sjokkbeskjeden: Deler av produksjonen flyttes til utlandet, og det vil bli nedbemanninger.

Totalt er det 640 ansatte ved Aker Solutions på Tranby. Mandag ble det på et allmøte opplyst om at deler av den såkalte juletreproduksjonen flyttes til utlandet – nærmere bestemt Malaysia og Brasil.

Metal Supply fikk kjennskap til planene om flytting sist fredag, men informasjonen til de ansatte gikk ikke ut før mandag.

Klubbleder for verkstedklubben Arne Chr. Rødby i Fellesforbundet sier at det er trist og kjedelig, men at markedet dessverre faller – spesielt for det norske markedet.

- Det er lite vi får gjort med det, og nå må vi kanskje innse at eventyret går mot slutten, sier han til Drammens Tidende (DT). Selv bor han i Sylling i Lier, og det er også mange andre som bor i kommunen.

De ansatte fikk også beskjed om at ledelsen har valgt å flytte deler av kontrakten til Johan Castberg-feltet også til Brasil. Her skulle Tranby-bedriften produsere 31 juletrær med Equinor som stor kunde.

Equinor har som kjent gått tungt inn i Brasil.

Det er bare tre år siden Aker Solutions på Tranby hadde en liknende nedbemanningsrunde. Lier-bedriften har produsert juletrær til subsea-installasjoner i mer enn 20 år.

Ifølge DT skal det være overkapasiteten i det globale markedet som er årsaken til at produksjonen av de såkalte subsea ventiltrærne er under sterkt prispress.

Kommunikasjonsanvarlig Cathrine Gjertsen i Aker Solutions, sier at lokasjonen Tranby heretter vil bli dyrket som et teknologisenter for subseteknologi. Det skal blant annet være utvidet forsknings- og utviklingsaktiviteter der.

Produksjonen av ventiltrær vil fortsette ut året.

– Tranby vil fortsette å være Aker Solutions produksjonssenter for subsea-pumper, workover-systemer, tools og tie-in utstyr som i dag, skriver Gjertsen videre i en e-post til DT.

Det er fortsatt for tidlig å si hvor mange som blir rammet av flyttingen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.093