23948sdkhjf

Lundin blir grønnere

Oljeselskapet skal være klimanøytralt innen 2030, og skifter navn fra Lundin Petroleum til Lundin Energy.

Dette går fram av en pressemelding fra selskapet mandag.

Bakgrunnen for de to nevnte forslagene er at Lundin nå presenterer en helt ny klimastrategi. Her går det altså fram at oljeselskapet skal bli klimanøytralt om 10 år – innen 2030. Samtidig bytter selskapet navn – til Energy AB.

I pressemeldingen går det fram at den nye klimastrategien innebærer at Lundin vil begrense den gjennomsnittlige karbonidioksid-intensiteten i porteføljen til mindre enn 4 kilo CO2 pr fat fra 2020, til under 2 kilo CO2 pr fat fra 2023.

Det heter ogsåi meldingen at man vil elektrifisere Edvard Grieg-feltet og Johan Sverdrup fase 2 i 2022, for å oppnå en karbondioksid-intensitet på under 1 kilo pr fat på feltene.

Adm. dir. i Lundin, Alex Schneiter, sier i meldingen at «navnebyttet representerer vår ambisjon om å bli karbonnøytral, vår posisjon som en ledende leverandør av olje og gass i fremtiden, og anerkjenner vår rolle i en energimiks i endring. I den forbindelse, og for å reflektere dagens virksomhet og de klare målene mot en lavere karbon-fremtid, foreslår selskapet å endre navn til Lundin Energy AB».

Det er generalforsamlingen i Lundin som skal ta den endelige beslutningen om navneendringen. Styret legger fram sitt forslag til generalforsamlingsmøtet 31. mars.

 

Kilde: Lundin AB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093