23948sdkhjf

Flytedokk sank – nå skal avgjørelsen om heving tas

Den sank på dramatisk vis i november 2018. Nå skal det avgjøres om den 12.000 tunge flytedokken skal bli liggende på havbunnen eller ikke.

Prestisjeskipet «Norwegian Gannet» var på vei inn i den enorme flytedokken da den plutselig sank i november 2018. Da hadde dokken blitt fraktet til kystbasen CCB utenfor Bergen og blitt rustet opp for mellom 10 og 15 millioner kroner.

Les også: Trålervraket "Northguider" er fjernet

Nå skal fylkesmannen ta stilling til om den skal heves eller om den skal bli liggende i en skråning på mellom 10 og 60 meters dyp.

Dette skriver Sysla.no.

Kystverket mener at dokken må heves fordi den utgjør en miljøfare, og at den kan sammenliknes med et tankskip. Fjell kommune på sin side mente at dokken kunne bli liggende, slik CCB selv ønsket. Nå skal den endelige avgjørelsen tas hos fylkesmannen i nye Vestland fylke. Flytedokken er 207 meter lang, 44 meter bred og har totalvekt på 12.000 tonn.

CCB frykter store kostnader hvis dokken skal heves, og minner overfor Sysla.no hva det kostet å heve fregatten KNM «Helge Ingstad». Totalsummen for hevingen av fregatten kostet hele 765 millioner kroner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.096