23948sdkhjf

Listhaug kortest sittende olje- og energiminister

18.desember i fjor ble Sylvi Listhaug (FrP) utvnevnt til ny olje- og energiminister. Etter bare 33 dager er det nå slutt når nå FrP trekker seg ut av regjeringen.

Det betyr at Sylvi Listhaug blir den olje- og energiministeren som har sittet kortest. Hun kom fra «stillingen» som folkehelse- og eldreminister, og tok over etter Kjell-Børge Freiberg 18. desember. I løpet av den drøye måneden den kontroversielle politikeren har hatt ansvaret for olje- og energifeltet, rakk hun å dele ut 69 nye oljelete-lisenser i såkalt modne områder.

Også for Terje Søviknes ble vervet som eldreminister kort. Han også ble sittende 33 dager som slik minister etter at han var i lokalpolitikken ett års tid. Før dette var som kjent Søviknes olje- og energiminister.

En annen som nå må takke for seg i statsrådsstolen er fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik. Han hadde tilknytning til oppdrettsbransjen før han ble politiker på heltid, og sier til Kyst.no at han ikke ser det som helt utenkelig at han fortsatt vil være innen fisk og oppdrett. På spørsmål om det kan bli aktuelt å returnere til Sølvtrans, svarer Nesvik at det kan det være.

- Jeg kommer til å ha alle dørene åpne framover, sier han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08