23948sdkhjf

Metallco-etterlatte reagerer på FrP-sammenlikning

Carl I. Hagen deltok på FrPs pressekonferanse da partiet opplyste at de vil anmelde topplederne i Vestre Toten kommune i forbindelse med avsløringene i hjemmetjeneste i kommunen. Under pressekonferansen sammenliknet Hagen lovbruddene i kommunen med de lovbruddene som begått da to døde i eksplosjonen ved Metallco.

Nå reagerer de etterlatte etter Metallco-ulykken på sammenlikningen. I januar 2017 mistet to ansatte ved Metallco livet i en kraftig eksplosjonsartet brann, der ansvarlige ble dømt til fengsel og bøter. Dommen er anket, så dommen er ikke rettskraftig.

Det var denne tragiske hendelsen Carl I. Hagen og FrP sammenliknet med da de under en pressekonferanse anmeldte ordføreren, rådmannen og omsorgssjefen i Vestre Toten kommune. Partiet mener at kommunen har brutt lover og regler for hjemmetjenesten.

– Som etterlatt etter Metallco-ulykken opplever jeg det usmakelig, og ikke minst veldig feil å bruke det som sammenligning. Skjønner at det har blitt gjort grove feil her, og at det må ryddes opp, men klarer ikke å se at disse sakene kan sammenliknes, sier Tove Solbakken Aandahl i kommentarfeltet til OAs sak etter pressekonferansen.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere når Oppland Arbeiderblad (OA) kontakter henne for ytterligere kommentar, men sier at de etterlatte og pårørende reagerer på sammenlikningen, og synes det er spesielt å sammenlikne en alvorlig ulykke der to personer mistet livet med det som har skjedd i hjemmetjenesten i Vestre Toten kommune.

Carl I. Hagen sier i en kommentar til avisa at han synes det er beklagelig og trist at Solbakken Aandahl har reagert på utspillet. Han mener at han brukte sammenlikningen for å få fram det prinsipielle.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125