23948sdkhjf

Erstatning for takboks på Tesla

Et norsk firma har utviklet et alternativ til takboks for Tesla-eiere.

HSX heter firmaet som har utviklet den alternative takboksen, som ikke er å finne på taket, men bakpå Teslas Model X. Denne bilmodellen er blitt en populær SUV-modell i Norge, men grunnet modellens falkevinge-dør-løsning, er det ikke mulig å ha en skiboks på taket. Dermed fant det norske firmaet opp HSX-boksen i stedet.

Det er Glåmdalen, som omtaler nyvinningen, som skal ha blitt unnfanget under en villsvin-jakt i Slovakia.

HS i HSX-navnet står for Halvor Sannes, som det er han som kom på ideen med boksen bakpå Tesla-modellen. Flere brukere roser nå ideen, etter flere omveier produktet. HSX holder til i Stathelle, skriver Glåmdalen.

Sannes har lang fartstid i norsk industri, og var blant annet daglig leder av Bamble Industrier fra 1970-tallet til 2003. Da overtok neste generasjon bedriften, og han startet HSX i stedet. Nå er selskapet vokst seg større med om lag 80 ustalgssteder og datterselskap i Sverige og Litauen.

HSX produserer flere ting, blant annet vinsjer og stålpulker, men nå også en metallboks, som kan plasseres bakpå Tesla-SUV’en. Ideen til boksen fikk han under jakt i Slovakia. Han måtte ha et sted å oppbevare det døret, og da ble boksen et alternativ.

En ståltrådkurv som Sannes har hatt agentur på i flere år, dannet bakgrunnen for HSX-boksen. Ståltrådkurven Heck Pack var til for montering på hengerfeste.

LØSNING: Slik ser HSX-boksen ut, plassert bak på bilen. FOTO: HALVOR SANNES

Til Glåmdalen forteller «oppfinneren» at en kunde ringte han og spurte om det var mjulig å sette en skiboks i ståltrådkurven. Sannes svarte bekreftende på det, og det var slik oppfinnelsen så dagens lys. Kunden la ut masse bilder med positive beskrivelser av boksen på et Tesla nettforum, og det var slik det hele begynte å rulle.

For å holde vekta nede er boksen produsert i aluminium, og den skal være helt tett. Boksen kan også brukes til mer enn ski, og det er også en del entreprenørkunder som benytter seg av boksen til oppbevaring av andre ting. En av ulempene er at boksen kan bli lang, men så lenge den ikke stikker ut mer enn 15 cm på hver av sidene, er det greit å bruke boksen. Innlasting i lavere enn takhøyde er en stor fordel, flere kunder påpeker.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079