23948sdkhjf

Fornybar-boom hos Aibel

Selv om olje og gass fortsatt er størst for Aibel, ser selskapet for seg at de vil være med på 2020-årenes vindkraftboom.

Det er Stavanger Aftenblad som skriver dette.

Aibel har snudd seg litt rundt etter oljeprisfallet i 2014, og utsiktene er ikke like positive som for bare et par år siden.

-Men innenfor vind ser det langt bedre ut, sier Per Tore Larsen, prosjektdirektør for Doggerbank hos Aibel til Aftenbladet.

Aibel bli i 2019 tildelt to store kontrakter innen havvind – to omformerplattformer for Equinor og SSE Renewables til Doggerbank. Og en omformerplattform til tyske Dolwin 5 prosjektet. Begge kontraktene har en verdi på nær åtte milliarder kroner.

Aibels inntekter er fortsatt i hovedsak rettet mot olje og gass, men i ordrereserven er om lag 40 prosent rettet mot fornybare prosjekter. For ett års tid siden utgjorde dette segmentet 5 prosent av ordrereserven.

Det betyr at stadig flere av selskapets rundt 4000 ansatte i Norge, har fokus på vindkraftprosjektene. Mer enn halvparten av ingeniørene ved Aibel i Haugesund jobber mot vindkraft.

Mange av de ansatte som Aftenbladet snakket med da de besøkte Aibels lokaler i Haugesund, mente det var mer meningsfyllt å jobbe med vindkraft framfor olje og gass. Både av hensyn til det grønne skiftet og av hensyn til nye teknologiske utfordringer.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109