23948sdkhjf

Grønn milepæl for Westcon

Den målrettete satsingen på nullutslippsfartøy har gitt resultater for Westcon Power & Automation. Nå skal selskapet levere batterisystemet til verdens første elektriske hurtigbåt, og håper på flere grønne kontrakter i 2020.

Les også: Norges travleste ferjesamband blir elektrisk

Like før jul ble det klart at Westcon Power & Automation (WPA) skal levere batteri-, kontroll og fremdriftssystemer på den helelektriske katamaranen som verftet Brødrene Aa skal bygge. Batteripakken ombord tilsvarer 40 Teslaer. Fartøyet blir verdens første helelektriske hurtigbåt, og føyer seg inn i rekken av innovative båter der WPAs løsninger bidrar til å kutte utslipp.

- Hurtigbåten er en elektrisk katamaran som lydløst og utslippsfritt skal gå i cruisetrafikk i Lysefjorden. Og med kraft- og automasjonssystemer utviklet og designet på Karmøy, kommer den til å kutte forbruk av diesel og tilhørende utslipp tilsvarende 270.000 liter årlig. Vi er stolte av å bidra med vår teknologi og våre løsninger om bord på nok et fartøy som er med på å flytte grenser, sier Frode Skaar, leder for marked og forretningsutvikling i Westcon Power & Automation.

Hurtigbåten, som starter i trafikk allerede i april 2020, skal eies og driftes av Rødne Trafikk. Båten skal romme 297 passasjerer og et mannskap på fem. Og ingen elektrisk passasjerbåt går så langt og så fort: Rekkevidden er rundt 50 nautiske mil, og farten blir opp mot 19 knop.

- Teknologien utvikles stadig slik at vi nå kan levere batteribaserte systemer som gjør at fartøyet kan holde høyere hastigheter og over lengre avstander enn tidligere. Dette er to nøkkelfaktorer som vil være med å gjøre elektrisk fremdrift til et reelt alternativ for stadig flere rederier i Norge og internasjonalt fremover, sier Skaar.

Les også: En båt med innovasjonshøyde

Når WPAs omsetning passerer en halv milliard kroner for fjoråret, hvorav 70 prosent knytter seg til grønn teknologi, er dette et resultat av flere års målrettet arbeid. Selskapets batteri- og styringssystemer sørger for at turistbåten «Future of the Fjords» seiler lydløst og utslippsfritt i Nerøyfjorden. I 2018 ble den kåret til «Ship of the Year». Og med WPAs teknologi ble fartøyet «Viking Energy» bygd om til batterihybrid-drift, som verdens første fartøy godkjent for DP-operasjoner (se faktaboks). Selskapet er også med når verdens første hydrogenferge skal leveres i 2021.

I tillegg til den nylige avtalen om leveranser til hurtigbåten til Rødne Trafikk, ligger WPA an til å levere til flere innovative fartøy. Selskapet er med i to ulike industrigrupperinger som har utviklet innovative, utslippsfrie hurtigbåtkonsepter, og disse er med i kommende anbudsutlysninger på ruter blant annet i fylkeskommunene Trøndelag og Vestland.

- Klimaendringene er den største utfordringen verden står overfor. Sammen med våre kunder har vi vist, gjennom blant annet en rekke prestisjeprosjekter, hvordan grønn teknologi er en lønnsom del av løsningen. Vi møter en stor interesse for løsningene både i Norge og internasjonalt og vi ser frem til å utstyre enda flere utslippsfrie fartøy i fremtiden, sier Skaar.

 

Kilde: Pressemelding fra Westcon Power & Automaation

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.062