23948sdkhjf

Storslagent utsiktspunkt i Kina

Glass og stål utgjør hovedelementene i denne unike turistattraksjonen i Kina – 900 meter over havet og 360 meter rett ut fra en klippe.

I løpet av de siste årene har Kina etablert seg som en turistdestinasjon utenom det vanlige. Det siste er ei storslått glassbru som befinner seg 900 meter over havet – altså høyt oppe i de kinesiske fjellene. Brua stikker 360 meter rett ut fra en klippe med fantastisk utsikt.

De besøkende kan så gå ut på brua, som er laget av glass slik at man hele tiden kan se ned på bakken mens man beveger seg mot det som er selve rosinen i pølsa: Et slags utsiktsplatå der man får tilnærmelsesvis 380 graders utsyn over det store fjell-landskapet der byggverket er etablert.

Byggverket kalles Huangtengxia Tianmen Sky Walk og ligger i provinsen Guangdong i det sørlige Kina. Den er primært beregnet for kinesiske turister, men utlendinger har allerede fått øynene opp for attraksjonen.

Gangbrua og utsiktsplattformen er bygget i glass, og bæres opp av tre svært høye og store elementer av stål (og noe betong). Dimensjonene på det imponerende byggverket har inntatt en rekke verdensrekorder, blant annet glasskorridoren som bringer turistene ut til selve plattformen, som også er laget i glass og stål. Glasskorridoren kan ifølge worldsteel bære en vekt tilsvarende 400 tonn, noe som skulle tilsi om lag 4000 mennesker.

LYSER OPP: Om natta lyses byggverket opp av mer enn 2000 LED-lamper,og tilbyr et fantastisk lysshow. FOTO: WORLDSTEEL

Observasjonsplattformen er designet og utviklet av det kinesiske selskapet CMCU Engineering Corporation. Dette er et statlig eid selskap som ble etablert i 1965, og som de senere årene også har fått oppdrag utenlands.

Byggets design er formet som en badminton- eller tennisracket. De tre stålpillarene bærer hele byggverket.

Under gangbrua ut til plattformen er det laget et slags foss som gir hele byggverket en ekstra dimensjon.

Om morgenen vil byggverket ofte være innhyllet i morgendis, eller at morgentåka ligger nedenfor brua. Om kvelden lyses hele byggverket opp av mer enn 2000 flerfargede LED-lamper. Besøkende på kveldstid vil kunne være vitne til et fantastisk lysshow.

Se les mer om byggverket her.

Kilde: Worldsteel

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125