23948sdkhjf

På rett kjøl igjen etter cyberangrep

30.oktober i år ble Addtech rammet av et omfattende cyberangrep. Selskapet, som har 20 datterselskap i Norge, melder nå at de fleste er tilbake i relativt normal produksjon.

Etter det Metalsupply erfarer er det også flere Addtech-selskap i Norge som ble rammet av cyberangrepet 30. oktober. Ett av dem er Staubo. Totalt har Addtech 20 datterselskap i Norge. Nå melder Addtech i en pressemelding at alle ansatte igjen nå har tilgang til sikre IT-miljøer og fungerende system. De aller fleste skal være tilbake i relativ normal produksjon, skriver selskapet i meldingen.

Les også: Tildelt åpenhetspris etter cyberangrep

- Det gjenstår mye arbeid, men vi har fast grunn under føttene igjen. Våre datterselskap har virkelig gjort en stor jobb og vi har takket være vår desentraliserte struktur og sterke kultur lykkes å holde i gang store deler av vår virksomhet under hele angrepsperioden. Nå føles det godt at vi er på rett vei igjen og på nytt kan ha fokus på forretningsdriften og gå tilbake til det normale, sier Niklas Stenberg. Han er adm. dir. i Addtech.

I pressemeldingen skriver selskapet at den foreløpig interne undersøkelsen av hva dataangrepet har medført økonomisk for selskapet, viser at EBITA for regnskapsåret 2019/2020 blir rammet med om lag 150 millioner svenske kroner. En mer detaljert oversikt over inntektsbortfall og kostnader i forbindelse med cyberangrepet vil komme 5. februar når selskapet legger fram sine tall for tredje kvartal. Likviditeten i selskapet skal fortsatt være god for konsernet.

Dataangrepet var et såkalt «ransomware-angrep» der 80 av konsernets 130 selskap ble berørt. Dette tilsvarer om lag halvparten av konsernets omsetning. Etter angrepet har Addtech bygget opp et helt nytt IT-miljø med langt flere sikkerhetsforanstaltninger, og dette er bygget opp med noen av Europas fremste eksperter innen cybersikkerhet.

RAMMET: Staubo Elektromaskin er ett av selskapene i Norge som ble rammet av cyberangrepet mot Addtech i oktober. FOTO: STAUBO ELEKTROMASKIN

Angrepet har medført tap av datainformasjon, men ikke av svært stor betydning for konsernet som helhet.

- Å bli utsatt for et cyberangrep av denne størrelsen har vært en stor utfordring for oss. Denne typen grov kriminalitet er et voksende samfunnsproblem. Jeg vil takke alle våre medarbeidere for den uvurderlige innsatsen som er lagt ned under dette angrepet. Vi er også svært glade for den støtten vi har fått fra kunder, leverandører og andre berørte, sier Stenberg avslutningsvis.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Addtech

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.109