23948sdkhjf

Nye milliardavtaler for sikkerhets- og automasjonssystemer

Nye kompensasjonsformat skal bidra til økt effektivitet når Equinor nå inngår nye rammeavtaler innen sikkerhets- og automasjonssystemer med fem leverandører.

Les også: Oppdaget falske sveisesertifikater

Rammeavtalene omfatter drift av alle selskapets installasjoner på norsk sokkel og landanlegg i Norge. De kan også brukes av selskapets internasjonale virksomhet og i nye utbyggingsprosjekter.

Den samlede verdien av den faste kontraktsperioden på fem år er beregnet til i overkant av fem milliarder kroner. I tillegg er det opsjoner på tre ganger fem år, avhengig av de ulike installasjonenes levetid. Mer enn 500 arbeidsplasser er omfattet av avtalene.

– Vi er glade for å få i stand nye avtaler med alle våre leverandører av sikkerhets- og kontrollsystemer. I avtalene har vi lagt inn nye kompensasjonsformat som innebærer at det vil lønne seg å oppnå sikre og effektive leveranser. Med det ønsker vi å få til tettere samarbeid og smartere vedlikehold og modifikasjoner. Om vi sammen lykkes med å få ned totalkostnadene, så gagner det alle som bidrar til det, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for Anskaffelser. 

Sikkerhets- og automasjonssystemene på installasjonene er hjernen i anleggene. Kontraktene gjelder daglig drift og ivaretagelse av kontinuerlig vedlikehold, modifikasjoner og oppgraderinger. Cyber-sikring har også blitt en viktigere del av arbeidsomfanget.

Les også: Vindparken Dogger Bank tildeler rekordstor turbinkontrakt som skaper nye lokale arbeidsplasser

– Sikkerhets- og automasjonssystemer er sentrale for at vi skal klare å jobbe sikkert på norsk sokkel. Disse kontraktene skal bidra til at vi klarer å ivareta våre krav til sikkerhet, samt fornye norsk sokkel for fortsatt høy verdiskaping og lave utslipp de neste tiårene. For å få til dette må vi styrke konkurransekraften og jobbe godt sammen med våre leverandører, sier Frode Abotnes, direktør for teknisk flerfeltsoperasjoner i Driftsteknologi, i Utvikling og produksjon Norge.

– Vi vil bruke de to første årene med disse avtalene til å etablere en standard for hvordan oppgavene skal løses. Leveransene som er mest effektive og bidrar til at vi får ned kostnadene vil bli premiert. Dette skal være vinn-vinn for både oss og leverandørene, understreker Abotnes.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.378