23948sdkhjf

Satser mot det maritime markedet

DP Filterteknikk har gjort noe som mange andre ikke har klart. De har klart å øke omsetningen betraktelig – også etter oljeprisfallet. Nå tar de tak og satser enda hardere mot det maritime markedet.

Det er Haugesunds Avis som skriver om DP Filterteknikk, og deres satsing mot det maritime markedet. I 113 år har Tysvær-bedriften som leverer ulike type filtre til norsk industri holdt på, selv om det har vært ulike eiere inne, blant annet Haugesund Slip en periode fram til 1980-tallet.

Selskapet drives i dag av sønn Petter (27) og faren Finn Nistad (63), som nå har trukket seg tilbake som styreleder. Sønnen Petter har fram til nå hatt ansvaret for å bygge ut butikkutsalget til bedriften, skriver Haugesunds Avis.

Finn Nistad har jobbet i bedriften i mer enn 40 år, og for tre år siden satte han seg et tøft mål: Å doble omsetningen på tre år. I 2016 lå omsetningen på 30 millioner kroner. Han erkjenner at han ikke klarte målet fullstendig, men at de likevel har hatt en solid vekst.

Tysvær-bedriften har ifølge lokalavisa i dag 13 ansatte, og målet er en omsetning på om lag 42 millioner kroner i år.

– Vi har gjort mange grep. Både når det gjelder logistikk og digitalisering. Vi forbereder oss på framtiden og har ikke tenkt å tape den kampen, konstaterer daglig leder Geir Inge Adelsten (46) til Haugesund Avis. Han tok over som daglig leder etter seks år som driftssjef i selskapet.

TOK OVER: Geir Inge Adelsten (t.h.) har tatt over som daglig leder etter at Finn Nistad er blitt styreleder i DP Filterteknikk. FOTO: DP FILTERTEKNIKK

DP Filterteknikk er en av landets største leverandører av filter til skip, industri og maskinentreprenører. I 2016 bestemte seg selskapet seg for å etablere et eget butikkutsalg.

Dete r Nistad Jr. – Petter – som har hatt ansvaret for å bygge opp butikken. Nå skal han over i ny stilling selskapet med fokus på det maritime markedet. Ledelsen tenker seg for eksempel mer tyngde mot rederier og verft. I dag er det anleggsbransjen som er hovedkunden til DP Filterteknikk.

For et par uker siden ble DP Filterteknikk kåret til årets distributør av Donaldson, en av verdens største og mest solide filterleverandør.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093