23948sdkhjf

Prysmian skal lage kabler for Equinor

Equinor har valgt Prysmian Group til å produsere og levere kabler til det store vindprosjektet utenfor New York.

Det skriver subseaworldnews.

Prysmian Group, som også har virksomhet i Drammen i Norge, er valgt av Equinor til å levere 66kV-insulert kabelsystem som vil overføre strømmen fra vindturbinene ved Empire vindprosjektet utenfor New York. Det var tidligere i år at det ble kjent at norske Equinor hadde vunnet kontrakten for å etablere den store vindparken utenfor USAs største by.

- Denne avtalen markerer et viktig steg framover i utviklingen av Empire Wind, og vil gjøre det mulig for oss å transportere dobbelt så mye strøm og kraft enn det som er vanlig i denne industrien. Avtalen med Prysmian Group vil sikre innbyggerne i New York en så rimelig, gjenbrukbar og effektiv strømforsyning som mulig, sier Christer af Geijerstam. Han er sjef for Equinor Wind USA.

Prysmian Group sier på sin side i en pressemelding at de er svært stolte av at de kan bidra med å gi new yorkerne stabil og ren strømtilførsel.

Kablene til Empire Wind-prosjektet vil bli produsert ved Prysmians fabrikker i franske Montereau og i Nordenham i Tyskland. Kablene skal være ferdig i 2022 og vil bli installert i 2023 og 2024.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109