23948sdkhjf

To skadet i gasseksplosjon

To ansatte på Heimdal-plattformen ble torsdag kveld sendt til sykehus etter en gasseksplosjon.

Det skriver flere medier fredag morgen. De to skadede ble fraktet med helikopter til henholkdsvis Stavanger universitetssykehus og Haukeland universitetssykehus, ifølge Equinor. Selskapet karakteriserer hendelsen som "alvorlig arbeidsulykke" i en pressemelding fredag morgen.

Det var 70 personer om bord på plattformen da hendelsen inntraff.

Det skal ha vært en gassflaske eksploderte. Tilstanden til de to skadede er ukjent, men Equinor opplyser at de pårørende er varslet. Det var ved 18-tiden torsdag at ulykken skal ha inntruffet. Det skal ikke ha blitt alvorlige materielle skader.

NTB opplyser at politiet har sendt eller skal sende taktiske og tekniske etterforskere til stedet. Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet om ulykken, og Equinor opplyser at ulykken vil bli gransket.

Det er Equinor som drifter Heimdal-feltet. Gassfeltet ligger på den såkalte Utsirahøyden, og det er 200 km vest for Hordaland. Med andre ord nær britisk sokkel.

Heimdal-feltet, som vert drifta av Equinor, er eit gassfelt på Utsirahøgda, 200 kilometer vest for Hordaland, nær grensa mot britisk sokkel.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11