23948sdkhjf

Sterke investeringstall

Statistisk sentralbyrå (SSB) øker anslagene for investeringer i petroleum for 2020.

Les også: Enighet i forhandlingene på elektrokjemisk

Men samtidig skriver SSB at veksten avtar i 2020. Lavere vekst for oljeinvesteringene og reduserte investeringer i kraftforsyning og industri er årsaken til dette.

- Statistisk sentralbyrås (SSB) prognoser viser at investeringer i olje og gassnæringen har økt betydelig de siste årene. Det er godt nytt for de om lag 225.000 som går på jobb for industrien hver dag, sier Tommy Hansen, direktør næringspolitikk og kommunikasjon i Norsk olje gass.

Anslagene for 2019 justeres til 182,9 milliarder kroner.  For 2020 oppjusteres anslaget med 8,6 milliarder kroner fra forrige anslag, til 182,6 milliarder.

- For 2019 er dette nære den investeringsprognosen Norsk olje og gass presenterte i januar 2019. At anslaget for 2020 igjen oppjusteres viser at det er optimisme i næringen. Nå er jobben å holde holder kaldt og unngå at kostnadene går opp, sier Hansen

Les også: Fortsatt svekkelse av norsk industri

 - Det er sysselsatte i petroleumsnæringen i hele landet. Sammen med inntektene staten og kommunene får fra næringen, er det en viktig årsak til at olje og gass er en viktig bærebjelke i hele landet, sier Hansen.

 

 

Kilde: Norsk Industri/SSB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094