23948sdkhjf

Vurderer gigantisk subsea-fusjon

De to subsea-konkurrentene Saipem og Subsea 7 vurderer en fusjon for å få tilgang til nye markeder og bli en større aktør i markedet.

Det er subseaworldnews som skriver dette. Nettstedet har intevjuet Rystad Energy om en mulig fusjon. En slik fusjon vil gjøre Saipem og Subsea 7 til den fjerde største oljeservice-aktøren – etter Schlumberger, Hailliburton og Baker Hughes, opplyser Rystad Energy.

- En slik fusjon vil skape en helt ny global oljeservice-gigant med mer enn 12,4 milliarder dollar i omsetning. Dersom de to slår seg sammen vil det nye selskapet ha verdens største flåte av subsea-installasjonsfartøy og være den største leverandøren av SURF-service med en markedsandel på nær 40 prosent, sier Audun Martin i Rystad Energy. Han leder oljeservice-forskningen i selskapet.

Et sammenslått Saipem og Subsea 7, vil gjøre det lettere å få større kontrakter også på land. I tillegg vil det eventuelt nye selskapet kunne kjempe mot McDermott som den ledende oljeservice-leverandøren i Midt-Østen, heter det videre.

For å sette ting litt i perspektiv ga Subsea 7 i fjor et bud på å fusjonere seg med McDermott, men det strandet.

Rystad Energy tror en eventuell fusjon vil kunne endre rammebetingelsene for hvordan subsea-kontrakter inngås. Dersom fusjonen skulle bli en realitet har nå alle de fem store aktørene dannet en allianse som dekker alle områdene i subsea-markedet.

Bloomberg skrev i fjor at de to selskapene forsøkte å fusjonere da, uten å få til en avtale.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094