23948sdkhjf

Frykter Brexit

Bilunderstellskomponten-bedriften Aludyne i Farsund frykter en Brexit – med eller uten avtale.

For Aludyne er Brexit-kaoset allerede blitt et mareritt, skriver E24. Bedriften i Farsund lider allerede under usikkerheten i Storbritannia, og den siste utsettelsen gjør problemene enda større større. Aludyne er en understellskompontent-produsent til bilmerker som BMW, Jaguar og Landrover, og både Jaguar og Landrover har fabrikker i England.

– Fordi våre deler går via Tyskland, der det blir montert noen skruehull, før de sendes videre til England, gjelder ikke den midlertidige frihandelsavtalen som norske myndigheter har inngått med Storbritannia i forbindelse med brexit, sier administrerende direktør Jon Ola Ystgaard til E24.

Han legger til at dersom det blir mer toll på bedriftens varer, vil trolig denne eksportindustrien her i landet bli borte. Ifølge E24 går nærmere halvparten av delene som produseres ved fabrikken i Farsund – om lag en million deler – til Storbritannia.

– Å produsere bildeler i høykostlandet Norge, er i seg selv krevende. Faren for å bli pålagt toll, hvordan vi skal få varene frem, og ikke minst hvordan det skal skje i tide, det har vært vanskelig å finne ut av, fortsetter han til E24.

NHO bekrefter at de får henvendelser fra flere bedrifter som har en utfordrding med usiskkerheter og kostnaden knytett til Brexit-uroen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111