23948sdkhjf

Satte ny sleperekord

Offshore installasjonsskipet Island Victory slo denne uka alle rekorder i slepekraft. Under en såkalt bollard pull-test ved VARD ble det målt en slepekraft på hele 477 tonn -  med andre ord en kraftig plugg av et fartøy.

Neste på lista for denne typen fartøy, målte en slepekraft på 423 tonn ved levering.

- Vi hadde forventet at Island Victory ville vise krefter, men 477 tonn var mer enn vi kunne håpe på! Dette er en båt som vil kunne slepe tungt, installere utstyr på store havdyp og i tillegg ha plass til hele ankersystem på dekk, sier administrerende direktør Tommy Walaunet i Island Offshore.

- Nå ser vi fram til levering, slik at vi med rette kan presentere denne flotte skuta og alle kapasitetene hennes for kundene våre.

Island Victory er et multifunksjonsfartøy som kan brukes både til prelegging av ankersystem, installasjon av subseautstyr på havbunnen, vedlikehold av brønner, vanlig ankerhåndtering, installasjon av offshore vindmøller samt at det kan benyttes som accomodationfartøy på feltene. 

Med en bredde på 25 meter, og en lengde på omlag 123 meter, får Island Victory et dekksareal på hele 1100 kvadratmeter. Fartøyet er blant annet utstyrt med en 250 tonns offshorekran, to ROV’er og en stor moonpool, og kan huse 110 personer.

Island Victory er bygget ved Vard Brevik, og blir nå testet og klargjort for levering ved Vard Langsten. Skipet skal være klar for levering i januar 2020.

Skipet er av Kongsberg Maritime UT 797 CX design.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Island Offshore

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079