23948sdkhjf

DeepOcean chartrer ombygd offshorefartøy

Undervannsentreprenøren DeepOcean har inngått avtale om å leie et ombygd, batteridrevet fartøy for å øke selskapets subsea tjenestetilbud innen offshore fornybar energi og petroleumsnæringen.

DeepOcean har inngått en langsiktig leieavtale for «Island Condor», som skal bytte navn til «Island Ocean» multi-purpose support vessel (MPSV), etter at fartøyet er konvertert og oppgradert.

Skal konverteres

Skipet, som ble bygd i 2014, skal konverteres til et moderne konstruksjonsstøtte-fartøy som er utstyrt med en 150-tonns kran og kan gjennomføre subsea inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonsarbeid (IMR) samt lette konstruksjonsaktiviteter og gjenvinningstjenester til DeepOceans kunder innen offshore fornybar energi og olje- og gassindustrien.

Som en del av ombyggingen vil fartøyet forlenges med omtrent 11 meter. I tillegg vil to ROV-hangarer bli installert, overbygget utvides, DP-systemet vil bli oppgradert, og en stor batteripakke vil bli installert. Et system som muliggjør overføring av redundant energi til batteripakken, vil også bli installert. Videre vil det bli installert et toppmoderne «launch and recovery»-system for de fjernstyrte undervannsfarkostene (ROV-ene).

Gjenbruk mer miljøvennlig

– Gjenbruk av eksisterende tonnasje er mer miljøvennlig enn å bygge et nytt fartøy, og å installere en batteripakke er en effektiv måte å redusere både CO2-utslipp og driftskostnader. Vi er opptatt av å redusere miljøfotavtrykket vårt fra offshoreoperasjoner og velger å samarbeide med redere som kan støtte dette arbeidet, sier Øyvind Mikaelsen, konsernsjef i DeepOcean.

DeepOcean leier fartøyet fra rederiet Island Offshore som holder til i Ulsteinvik. Den langsiktige leieavtalen påbegynnes i tredje kvartal 2024. «Island Ocean» skal utstyres med to Schilling HD ROV-systemer fra DeepOceans som kan brukes ned til 3000 meters havdyp, samt annen infrastruktur fra DeepOcean.

Økt etterspørsel

– Undervannstjenester er styrken vår. Ingeniørkompetanse, unike verktøy og kostnadseffektive arbeidsplattformer, som denne MPSV-en, er det som gjør oss i stand til å utføre subseaarbeidet og skape verdier for operatører av offshorefelt. Vi opplever økt etterspørsel etter tjenestene våre, og derfor utvider vi flåten vår av innleide fartøyer, sier Øyvind Mikaelsen.

Kilde: Pressemelding fra DeepOcean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109