23948sdkhjf

Nikkel-verket blir trolig lagt ned

Smelteverket i russiske Nikel, som ligger bare noen mil fra norskegrensen i Finnmark, blir trolig lagt ned. Det kan bety slutten på sterk forurensning, men også at livsgrunnlaget for et helt samfunn blir borte.

Det skriver NRK.

Smelteverket i Nikel har om lag 800 ansatte. Nå står disse i fare for å miste jobbene sine, og de som bor i byen frykter at hele byen kan bli lagt død når smelteverket trolig blir lagt ned. Nikel-verket ligger bare fire mil fra Kirkenes, og har gjennom årenes løp ført til farlige utslipp av gasser og støv, som også har påvirket norske innbyggere nær grensen til Russland i området. Senest to ganger i år er beboere blitt bedt om å holde seg innendørs på norsk side av grensen på grunn av høye konsentrasjoner av svoveldioksid og tungmetaller.

Men nå kan det bli slutt på forurensningen, skriver NRK videre. Nornickel, som eier fabrikken, vil nemlig legge ned hjørnesteinsbedriften i Nikel.

Ansatte forteller til NRK at de vet lite om hva som skjer videre, og forteller at de fikk vite om nedleggelsen via TV og aviser. De ble svært overrasket, naturlig nok.

-Hvordan skal vi kunne leve videre her hvis verket stenges, sier en renholder til statskanalen. Hun jobber ikke verket, men har en i familien som gjør det.

– Jeg har ingen steder å dra, ingen andre steder å bo. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, sier hun videre til NRK. En annen på gata i byen forteller at Nikel kommer til å bli helt død dersom smelteverket legges ned.

Men forurensningen vil det bli slutt på når smelteverket legges ned.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078