23948sdkhjf
>

Investerer til tross for krevende situasjon

«Resultatet før skatt for Dokka Fasteners i 2018 er på hele 161 millioner i minus. Det kommer i tillegg til at bedriften gikk 57 millioner i minus i fjor og til sammen over 110 millioner de to foregående årene. Det betyr at på fire år har eierne tapt godt over 300 millioner kroner på industribedriften på Dokka. Ser en tre år til tilbake i tid nærmer tapet seg en halv milliard kroner».

Les også: Arbeidsulykke hos Dokka Fasteners

Dette skriver Oppland Arbeiderblad/oa.no.

Ledelsen ved bedriften, som har lokasjoner på Dokka med 140 ansatte og i Danmark med om lag 50 ansatte, medgir at tallene ikke er altfor positive. Men eierne, Würth, står bak selskapet, og investerer i å bygge opp egenkapitalen igjen og for ytterligere vekst.

– Dette viser at våre eiere har en langsiktig strategi og fortsatt vil satse på Dokke Fasteners, sier produksjonsdirektør Yngve Hansebakken til oa.no.

Vindmarkedet utgjør hele 90 prosent av Dokka Fasteners’ omsetning. Dokka-bedriften leverer festemateriale til store vindmøller, og dette er en industri som er gjenstand for stor omstilling og pressede marginer.

Les også: Millioner av vindmøller i Europa kan skape mer strøm enn hele verden bruker

For å kompensere på dette, har selskapet bestemt seg for å satse mot olje og gass også, en næring som i dag utgjør bare 10 prosent av omsetningen.

Ifølge bedriften selv ser neste år betydelig bedre ut enn 2018.

– Det er fortsatt røde tall, men vi er på riktig vei, heter det fra bedriften.

– Vi vokser godt i 2019 og vi forventer en større vekst i 2020, sier Hansebakken.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.077