23948sdkhjf

Framtidssikret produksjonslinjen på Raufoss

På Raufoss er det en lang tradisjon for aluminiumsproduksjon. I dag er selskapet Raufoss et globalt selskap i Neuman Aluminium Group, som har spesialisert seg på utvikling og produksjon av chassisdeler i aluminium til bilindustrien.

Neuman Aluminium Raufoss er en verdensomspennende Tier 1-leverandør til blant andre Volvo, Daimler, GM, BMW, Jaguar Land Rover og Ford, og har produksjonsenheter i Norge, Kina, Canada og Mexico. Men det er i selskapets norske og canadiske virksomhet som AP & T kommer inn i bildet.

Ved fabrikken på Raufoss er det to trepresslinjer fra AP&T. De ble installert allerede på slutten av 1990-tallet og har gjort jobben sin med æren i behold siden.

Begge linjene brukes til produksjon av ulike aluminiumdetaljer i en kompleks prosess med et stort antall momenter. Produksjonen krever korte sykluser og er i drift stort sett hele døgnet, noe som stiller høye krav til driftssikkerhet og tilgjengelighet.

For å sikre sitt utstyr for framtiden har Raufoss i samråd med AP&T besluttet å oppgradere linjene med et moderne styringssystem til pressene og ny automasjon. Det var derimot ikke noe behov for å bytte ut selve pressene, som med sin ekstreme slitestyrke kan produsere i mange år framover.

– Ved å investere i nye linjeroboter vil vi både sikre produksjonen for framtiden og få høyere produktivitet. AP&T tok et totalansvar for hele ombyggingen, noe som var en stor trygghet for oss, sier Hans Jørgen Lundstein, som er prosjektleder hos Neuman Aluminium Raufoss.

ROBOTER: Neuman Aluminium Raufoss har gjort en betydelig oppgradering av robotparken for å møte framtidens utfordringer. FOTO: NEUMAN ALUMINIUM RAUFOSS

– Arbeidet tok til i midten av oktober i fjor, og var ferdig før jul. Da hadde vi erstattet et større antall linjeroboter med nye SpeedFeeders og byttet ut det gamle styringssystemet til den nyeste generasjonen. Denne er tilpasset AP&Ts nyeste mykvare, og med vårt nye brukervennlige HMI, sier Anders Runden. Han er prosjektleder for AP&T.

I tillegg til en mer stabil produksjonsprosess har oppgraderingen også gitt bedre mulighet for en betydelig kortere syklus.

– Ved de tiltakene vi nå har gjennomført og det servicenivået som også inngår i avtalen, skaper vi en trygg og lønnsom produksjon ved trepresslinjen i flere år framover. Vi ruster Raufoss for framtiden, noe som er veldig artig for oss å være med på, sier Runden.

Hans Jørgen Lundstein er godt fornøyd.

– Hele prosjektet ble gjennomført på en god måte. Installeringen ble utført ifølge tidsplanen, vi har redusert vår ledetid og har sikret tilgangen til reservedeler i mange år framover. I tillegg var det enkelt for våre operatører å gå fra det gamle til det nye systemet. Vi har med andre ord nådd våre mål, sier Lundstein.

 

Kilde: Pressemelding fra AP&T

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093